Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: adelka992

Dobrý spôsob ako mäsko z domáceho králika bude šťavnaté :)

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Stehná z králika umyjeme, odblaníme, z každej strany osolíme a okoreníme, prešpikujeme cesnakom
  2. Cibuľu si nakrájame na plátky, paradajky na na štvrťky, zeler a mrkvu na hranolčeky cesnak na plátky
  3. Na rozpálenom oleji mäso zatiahneme do zlatista vyberieme ho (v tej istej panvici robíme aj zeleninu), pridáme nakrájanú zeleninu, kt. si okoreníme a osolime - pečieme cca 5 - 8 minút.
  4. Zeleninku dáme do jánskeho skla, mäso položíme naň, na mäsko preložíme natenko nakrájanú slaninku, podlejeme cca 2 dcl vody a pečieme cca 1h ku koncu mäsko odokryjeme, až sa spravi kôrka na mäse a môžeme podávať so zemiakovou kašou :)
  5. Upečené.