Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: adelka992
Dobrý spôsob ako mäsko z domáceho
králika bude šťavnaté :)
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Stehná z králika umyjeme, odblaníme, z každej strany osolíme a okoreníme, prešpikujeme cesnakom
- Cibuľu si nakrájame na plátky, paradajky na na štvrťky, zeler a mrkvu na hranolčeky cesnak na plátky
- Na rozpálenom oleji mäso zatiahneme do zlatista vyberieme ho (v tej istej panvici robíme aj zeleninu), pridáme nakrájanú zeleninu, kt. si okoreníme a osolime - pečieme cca 5 - 8 minút.
- Zeleninku dáme do jánskeho skla, mäso položíme naň, na mäsko preložíme natenko nakrájanú slaninku, podlejeme cca 2 dcl vody a pečieme cca 1h ku koncu mäsko odokryjeme, až sa spravi kôrka na mäse a môžeme podávať so zemiakovou kašou :)
- Upečené.