Pečené králičie stehná

Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Potom pridáme namočené huby aj s vodou a povaríme približne 5 minút.
  2. Rožky nakrájame na malé kocky. Žĺtky zmiešame so smotanou, s posekanou petržlenovou vňaťou, pridáme soľ, mleté čierne korenie a štipku muškátového orieška. Vajcia so smotanou nalejeme na rožky a premiešame. Do plnky pridáme hubovo–slaninkovú zmes. Na záver vyšľaháme z bielkov sneh, ktorý opatrne vmiešame do plnky.
  3. Králičie stehná umyjeme a spodnú kosť stehna vyrežeme. Tým vznikne vrecko, ktoré budeme plniť. Osolené králičie stehná naplníme plnkou a vložíme do pekáča. Stehná zalejeme vývarom alebo bielym vínom, prikryjeme a dáme piecť na 180 °C približne 45 minút domäkka.