Pečené králičie stehná
Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Sušené huby namočíme. Slaninku
nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme
nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak
a krátko orestujeme. Potom pridáme namočené
huby aj s vodou a povaríme približne 5 minút.
- Rožky nakrájame na malé kocky. Žĺtky zmiešame
so smotanou, s posekanou petržlenovou vňaťou, pridáme
soľ, mleté čierne korenie a štipku muškátového
orieška. Vajcia so smotanou nalejeme na rožky
a premiešame. Do plnky pridáme hubovo–slaninkovú zmes. Na záver vyšľaháme z bielkov sneh,
ktorý opatrne vmiešame do plnky.
- Králičie stehná umyjeme a spodnú kosť stehna
vyrežeme. Tým vznikne vrecko, ktoré budeme
plniť. Osolené králičie stehná naplníme plnkou a vložíme do pekáča.
Stehná zalejeme vývarom alebo bielym vínom, prikryjeme a dáme piecť na 180 °C približne 45 minút
domäkka.
|