Slané chuťovky

Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

Postup

  1. Ak nemáme formičky, vyrobíme si ich z papiera a alobalu. Papier nastriháme na obdĺžniky, každý obdĺžnik zvinieme do kónusu, zalepíme bielou samolepkou a celý kónus obalíme do alobalu.
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a narežeme na úzke dlhé pásiky. Tie navíjame na pripravené formičky, začíname od špicu.
  3. Poukladáme na plech vystlaný papierom napečenie
  4. a natrieme rozšľahaným vajíčkom.
  5. Pečieme pri 180 °C do zlatista. Po vyhladnutí kornútiky vyberieme z formičiek.
  6. Pripravíme plnku: Olivy rozmixujeme, ale nie úplne na kašu. Maslo nastrúhame na hrubých slzách.
  7. Pridáme šunku nakrájanú na kocky a koriandrovú vňať.
  8. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a balzamikovým octom a všetko spolu rozmixujeme.
  9. Plnku premiestnime do cukrárenského vrecúška a napĺňame ňou kornútiky.
  10. Plnku posypeme jarnou cibuľkou nakrájanou najemno.
  11. Podávame ako chuťovky, jednohubky alebo predjedlo.