Pečené klobásky s banánmi a hranolkami zo sladkých zemiakov

Autor receptu: dorenika

Tročku naobvyklá kombinácia ale mne to veľmi chutí.Ak viete urobiť klobásky doma tak máte vyhrate,pre nás ostatných odporúčam bezgluténové.(Ja viem že sa tam múka nepridáva ale evidentne pridáva takže ak ste celiatici alebo sa stravujete paleo tak vyberajte tie bezgluténové)

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najprv si oškrábeme zemiaky a nakrájame na hranolkový tvar.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom olejom-hlavne konce.Potom dáme piecť na 30min na 175 stupnov,tak aby boli chrumkavé ale nespálene.Po tom ako ich vytiahneme ich posolíme a premiešame.
  2. Medzi tým si na panvicu s rozohriatym oliv.olejom dáme opiecť klobásky a banány-v celku.Keď sú banány z oboch strán opečené,varechou ich "rozkrájame" a premiešame.Ďalej opekáme s klobáskou,jemne ich posolíme a polejeme 1PL medu,premiešame a povaríme cca minútu.
  3. Dobrú chuť!