Pečené karé (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Tento recept na pečené karé mám od priateľov z Prahy , je rýchlo spravený a pritom chutný . Dúfam , že tento recept sa tu neopakuje , mrzelo by ma to, myslím si , že ako koľvek zhodný recept , aj tak každý je svojim spôsobom originál .

6
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. robievam len z konca karé , kde mäsko má aj čerevú časť mäsa je šťavnatejšie , kto má rád karé môže byť aj s kosťou , pripravené rezne , prísady : korenie -steak čili &šipek , hočica , cibuľa na plátky , bujon
  2. nevyklepem , ale radlíkom prejdem po rezňoch , je to podľa mňa lepšie , žilky sa narušia a mäsko sa neskrúti , ale keď vyklepať , tak len mierne , okraje narezať !
  3. rezne potriem horčicou , poukladám na pekáč , rezne ukladám na domino , pozor!! nesolím !!
  4. pokorením
  5. na každý rezeň dám kolieska cibule
  6. k mäsu som priložila očistenú celú mrkvu
  7. zarobím v jeden a pol deci vody dve kávové lyžičky podravku NATUR , môžete túto zmes nahradiť a dať MASOX bujon dve kocky , je to tiež dobré
  8. zarobenou zmesou podlejem mäso
  9. prikryté som dala do do vyhriatej rúry na cc.40 minút piecť
  10. pridám pred dopečením uvarené v šupke celé zemiaky , osolené
  11. pred úplným dopečením dám na mäso nastrúhaný syr , posypem sézamom , dám na zemiaky maslo , pár minút dopiecť
  12. so zeleninkou a šalátom
  13. pridala som foto (staršie), na mäsku je nastrúhaná mrkva , syr
  14. na koniec pláty jablka (foto staršie)
  15. pozri : časť karé ktoré je šťavnaté , bledé mäso spojené s tmavým , prechádza do časti krkovičky.