Pečené kačacie stehno
Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s karamelizovaným pomarančom so saturejkou a samozrejme podliala bielym vínom.
2 porcie |
60 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Kačacie stehná som si objednala. Tieto 2 kusy z farmy vážili 900 g.
- Kačacie stehno som umyla, osušila a vybrala tuk.
- Tuk som nakrájala na drobné kocky a keď ho vytopím, pripravím na ňom stehno.
- Na vytopenom tuku som opiekla stehno z oboch strán.
- Preložila som ho do zapekacej misy, pridala som cibuľu, cesnak, osolila, korenila, posypala celou rascou a paprikou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 50 minút.
- Upečené stehno som vybrala a nechala postáť 15 minút. Zatiaľ som si pripravila pomaranče na karameli.
- Na panvici som skaramelizovala cukor, pridala som na kocky nakrájané pomaranče.
- Podliala som bielym vínom.
- Napokon som pridala saturejku, už som nepiekla, len som všetko zmiešala. Zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a opiekla v celosti v tuku z kačky, potom som ich nakrájala na kolieska.
- Hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som karamelizovaný pomaranč a zemiaky. Prajem vám dobrú chuť.