Pečené kačacie stehno

Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s karamelizovaným pomarančom so saturejkou a samozrejme podliala bielym vínom.

2
porcie
60 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehná som si objednala. Tieto 2 kusy z farmy vážili 900 g.
  2. Kačacie stehno som umyla, osušila a vybrala tuk.
  3. Tuk som nakrájala na drobné kocky a keď ho vytopím, pripravím na ňom stehno.
  4. Na vytopenom tuku som opiekla stehno z oboch strán.
  5. Preložila som ho do zapekacej misy, pridala som cibuľu, cesnak, osolila, korenila, posypala celou rascou a paprikou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 50 minút.
  6. Upečené stehno som vybrala a nechala postáť 15 minút. Zatiaľ som si pripravila pomaranče na karameli.
  7. Na panvici som skaramelizovala cukor, pridala som na kocky nakrájané pomaranče.
  8. Podliala som bielym vínom.
  9. Napokon som pridala saturejku, už som nepiekla, len som všetko zmiešala. Zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a opiekla v celosti v tuku z kačky, potom som ich nakrájala na kolieska.
  10. Hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som karamelizovaný pomaranč a zemiaky. Prajem vám dobrú chuť.