Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Autor receptu: tinavondecadent
4 porcie |
45 minút príprava |
90 minút na 175 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do vopred predhriatej rúry na 175°C, po 20-30 minútach podlejeme 1/2-1dcl vody, necháme piecť asi 1 hodinu. Na posledných 20 minút odporúčam mäso odkyť a potierať výpekom.
- Do hrnca vložíme maslo, necháme ho rozpustiť, pridáme šípkový džem a pri neustálom miešaní privedieme do varu. Pridáme asi 1/2 dcl vody, klinčeky, soľ, citrónovú šťavu, vývar a 1 PL solamylu zriedeného s troškou vody. Podľa chuti môžme pridať ešte cukor alebo trochu vína. Omáčku miešame kým ju neprivedieme do varu a nezhustne.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme v osolenej vode 15-20 min. Potom ich uvarené scedíme, pridáme maslo, rozmixujeme a pridáme 1/2 lyžice solamylu.
Na plech vytvarujeme zemiakovú kašu a necháme ju piecť asi 15 minút.