Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas pečenia bielym vínom..

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kačacie prsia s kožou som umyla , osušila..
  2. urobila do stredu otvor pre klobásu..
  3. vybrala som z mrazničky klobásu, len som ju opláchla vodou a takto zamrznutú som vsunula do otvoru../s mäkkou sa ťažšie manipuluje/
  4. a umiestnila som ju do pripraveného otvoru...
  5. otvor som uzatvorila kovovou sponou..
  6. na suchú panvicu som dala kačacie prsia kožou nadol..
  7. z kože sa vypražilo množstvo tuku, ktorý mi postačil na opečenie aj z druhej strany..potom som ešte prsia pootáčala a zo všetkých strán opiekla..osolila, okorenila, posypala celou rascou, posypala troškou červenej mletej papriky a cesnakom prihodila som niekoľko škvariek z kačacej masti..masť som už nepridala..podliala som malým množstvom teplej vody a zakryla pokrievkou..panvicu som vložila do predhriatej trúby a piekla sa 40 min.
  8. počas pečenia som podlievala malým množstvom bieleho vína..pokiaľ sa piekli prsia, pripravila som si prílohu zemiaky..upečené prsia som nechala na panvici 15 min. až potom som ich pokrájala na plátky..
  9. do veľkej paradajky som urobila otvor, vydlabala a umiestnila som do nej paprikovú čalamádu..jedlo som uložila na taniere...podávala som k nim biele víno..prejem vám dobrú chuť..