Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas pečenia bielym vínom..
2 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Kačacie prsia s kožou som umyla , osušila..
- urobila do stredu otvor pre klobásu..
- vybrala som z mrazničky klobásu, len som ju opláchla vodou a takto zamrznutú som vsunula do otvoru../s mäkkou sa ťažšie manipuluje/
- a umiestnila som ju do pripraveného otvoru...
- otvor som uzatvorila kovovou sponou..
- na suchú panvicu som dala kačacie prsia kožou nadol..
- z kože sa vypražilo množstvo tuku, ktorý mi postačil na opečenie aj z druhej strany..potom som ešte prsia pootáčala a zo všetkých strán opiekla..osolila, okorenila, posypala celou rascou, posypala troškou červenej mletej papriky a cesnakom prihodila som niekoľko škvariek z kačacej masti..masť som už nepridala..podliala som malým množstvom teplej vody a zakryla pokrievkou..panvicu som vložila do predhriatej trúby a piekla sa 40 min.
- počas pečenia som podlievala malým množstvom bieleho vína..pokiaľ sa piekli prsia, pripravila som si prílohu zemiaky..upečené prsia som nechala na panvici 15 min. až potom som ich pokrájala na plátky..
- do veľkej paradajky som urobila otvor, vydlabala a umiestnila som do nej paprikovú čalamádu..jedlo som uložila na taniere...podávala som k nim biele víno..prejem vám dobrú chuť..