Pečené jahňacie stehno na rozmaríne fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 6. apríla 2013

Stehienko je od švagrinej, recept od Jamieho Olivera, tymián z obchodu a ostatné som pripravil ja... Vyskúšal som, a je to fajnotka... Čo môže Zobraziť celý popisStehienko je od švagrinej, recept od Jamieho Olivera, tymián z obchodu a ostatné som pripravil ja... Vyskúšal som, a je to fajnotka... Čo môže byť na pečenom mäse zlé, však?

6
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 170 °C

Suroviny

1,5 kg
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako vidno, nie je potrebné veľké množstvo surovín...

    Pečené jahňacie stehno na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehno si prešpikujeme cesnakom, na plech dáme cesnak s rozmarínom a na to položíme stehno, ktoré posolíme...

    Pečené jahňacie stehno na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na stehno položíme opäť rozmarín...podlejeme vodou...

    Pečené jahňacie stehno na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dôkladne zakryjeme alobalom...

    Pečené jahňacie stehno na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 170 stupňoch 3 hodiny zakryté, potom na 20 minút necháme zapiecť do zlatova.

    Pečené jahňacie stehno na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
na sviatky sme tiež mali pečené jahňacie stehno..patrí k dávnym zvykov veľkonočných sviatkov mať ho na stole..bola to maškrta...aj polievku sme mali z jahňaciny..piekla som len soľ+cesnak+rasca...nuž-recept si dal "neskoro"...:-))
ak dožijeme-o rok pridávame aj vetvičku rozmarínu...voňalo to po ňom?
zazanka
@radost manzel sa pomýlil, je to tymián a nie rozmarín. A vonia to riadne. Aj celý byt voňal tymiánom kým sa to neupieklo. Je to fajnéééé.
zazanka
Už som asi prejedená - jasné, že je to rozmarín...a vonia, vonia.
alexdidi
Tiež mi najviac chutí takto jednoducho pripravené, ja však pridávam trochu klasického masla, ktoré jahňacinku príjemne zjemní a jemne dochutí.
bozulka
Včera doputovalo jahniatko ku mne,už je naložené v marináde podľa Olivera a zajtra sa pečie,samozrejme nie celé,ale tiež stehno a z krku+kúsok hrude bude polievka.Teším sa lebo dávno som nemala.Ostatným som podarovala syna.
mayyka
Chcem sa opytat, treba jahnatko pocas pecenia podlievat, alebo sa nejak on starat? Alebo len vlozit do rury a o 3 hodiny vybrat? Dakujem
michal1977
@mayyka tak ako je vidno aj na obrazku, ja som ho podlial iba na zaciatku, a potom ho poriane prikril alobalom na 3 hodiny. Vela vody sa neodparilo takze po 3 hodinach som ani nemusel velmi dolievat vody na stavu.
perla61
@bozulka ,musela som sa celkom dobre zasmiať nad Tvojou poslednou vetou že "ostatným som podarovala syna".Jasne že viem ako si to myslela ale pobavilo ma to.Ďakujem.
perla61
No nedá mi,aby som ešte nereagovala na rcp.Na jahňa je určite dodrý,ale ja mám v mrazáku aj mäso z trojročného barana a rcp, ktorý je tu myslím ako židovský sa mi osvedčil najlepšie a keď Vám povie niekto čo baraninu nemôže "vraj" ani cítiť, že také vynikajúce mäsko ešte nejedol, no čo už mám dodať. Jednoducho som naučila "protibaraninárom"čo je dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia