« Naspäť na tento recept

Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) verzia na vytlačenie



Autor receptu: violeta

Postup receptu

Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila cesnak, pridala soľ, čierne korenie a tymian. V tejto marináde som uložila mäso na noc do chladničky.
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 1

Mäso som opiekla a vo výpeku som orestovala nakrájanú cibuľu. Pridala som namočené sušené huby aj s vodou a scedené brusnice. Pridala som aj bobkový list a borievky, drvenú rascu, mletú papriku a soľ podľa potreby.
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 2

Opečené mäso som naukladala do zapekacej nádoby a zaliala hubovou zmesou. Zakryté som piekla v teplovzdušnej rúre 10 minút na 220 °C a potom asi hodinu na 175 °C. Počas pečenia som mäso prevracala a podľa potreby prilievala horúcu vodu.
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 3

Asi 10-15 minút som nechala mäso dôjsť vo vypnutej rúre. Ja som servírovala s ryžou a marhuľovým kompótom.
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept) - obrázok 4

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
70
minút
na 175 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist