Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny...upiekla som husacie stehná, podlievala počas pečenia skvelým domácim mokom..príloha je síce obyčajná, ale volila som jej umiestnenie do misiek z malých patizónov...vydlabala som do patizónu otvor a ryžu som umiesnila do neho..ozdobila som ju kvietkami šalvie..aj vrchnáčik som použila a v strede ozdobila...nové zemiaky som pokrájala na kolieska..oblohou je znovu skvelá domáca zeleninka..

2
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Husacie stahná som poriadne umyla a pred zapekaním dobre do sucha utrela..
  2. na panvicu som dala husaciu masť a stehná som po jednom opiekla zo všetkých strán...na panvicu sa mi vošlo naraz iba jedno stehno..
  3. opečené stehná som uložila do zapekacej misy...osolila, okorenila,uložila listy šalvie, posypala červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom..stehná sa mi piekli 120min..na 180st.
  4. ďalej som už nefotila, lebo zrovna dorazila návšteva a už nebolo času...zemiaky som si nakopala na záhrade hneď ráno...ošúpala, pokrájala na kolieska a dala variť...tiež som si vopred uvarila ryžu...všetko som uložila na misy, lebo na taniere sa mi to nezmestilo...ozdobila a popriala všetkým dobrú chuť..
  5. ďalšia moja nie len prekrásna, ale aj intenzívne voňavá ruža..