Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny...upiekla som husacie
stehná, podlievala počas pečenia skvelým domácim mokom..príloha je síce obyčajná, ale
volila som jej umiestnenie do misiek z malých patizónov...vydlabala som do patizónu
otvor a ryžu som umiesnila do neho..ozdobila som ju kvietkami šalvie..aj vrchnáčik som
použila a v strede ozdobila...nové zemiaky som pokrájala na kolieska..oblohou je znovu
skvelá domáca zeleninka..
2 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Husacie stahná som poriadne umyla a pred zapekaním dobre do sucha utrela..
- na panvicu som dala husaciu masť a stehná som po jednom opiekla zo všetkých strán...na panvicu sa mi vošlo naraz iba jedno stehno..
- opečené stehná som uložila do zapekacej misy...osolila, okorenila,uložila listy šalvie, posypala červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom..stehná sa mi piekli 120min..na 180st.
- ďalej som už nefotila, lebo zrovna dorazila návšteva a už nebolo času...zemiaky som si nakopala na záhrade hneď ráno...ošúpala, pokrájala na kolieska a dala variť...tiež som si vopred uvarila ryžu...všetko som uložila na misy, lebo na taniere sa mi to nezmestilo...ozdobila a popriala všetkým dobrú chuť..
- ďalšia moja nie len prekrásna, ale aj intenzívne voňavá ruža..