Pečené husacie stehná
Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Husacie stehná som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Na panvici som rozohriala masť a stehná som sprudka opiekla.
- Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
- Výpek, na ktorom som opekala stehná som preliala do keramickej misy, nakrájala som jarnú cibuľku a opiekla.
- Pridala som stehná, osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou.Podliala som vývarom, zakryla a najprv som mäso dusila do mäkka, potom som ho odkryla a nechala na vrchu opiecť do chrumkava. Počas dusenia som ich vždy podliala malým množstvom vývaru.
- Hotové upečené stehná som ešte poliala 2 lyžicami červeného vína.
- Pokiaľ sa stehná piekli, pripravila som cesto na lokše. Rozdelila na menšie časti a vyvaľkala.
- Všetky pripravené.
- Opekala na suchej panvici a potom som ich potrela roztopenou masťou.
- Ukladala som ich na tanier a aby zostali dlhšie teplé a krehké, zakryla ich druhým tanierom.
- Hotové jedlo som podávala s červenou kapustou a lokšami.
Prajem vám dobrú chuť