Hovädzie rebro
Pečené hovädzie rebierko so zemiakovým fondánom, s tekvicovým a cibuľovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Do hlbšieho pekáča položíme rebro, nakrájanú mrkvu, nasekanú zelerovú stonku, na 4 časti rozrezanú cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme fóliou a dusíme v rúre pri teplote 160 stupňov približne 3,5 hodiny. Potom schladíme
a z rebra opatrne odstránime
prebytočný tuk. Tiež vyberieme kosti. Šťavu použijeme
neskôr na omáčku gravy.
- Zemiakový fondán: Očistené zemiaky dáme do pekáča, pridáme
maslo, čerstvý tymian, osolíme
a okoreníme. Prikryjeme fóliou
a vložíme do rúry. Pečieme
hodinu pri 160 stupňoch.
- Cibuľové pyré: Bielu cibuľu dáme s trochou
olivového oleja na plech
a pečieme hodinu pri
180 stupňoch. Potom odstránime šupku a dáme do hrnca.
Pridáme med, balzamikový
ocot, trochu soli a ponorným
mixérom zmixujeme dohladka.
- Tekvicové pyré: Nakrájanú očistenú tekvicu dáme do hrnca,
zalejeme studenou vodou
a osolíme. Varíme domäkka –
asi 20 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom
dohladka. Pred koncom mixovania môžeme pridať na
zjemnenie maslo.
- Rebro servírujeme so zemiakmi, s pyré
a s omáčkou gravy. Tú urobíme
tak, že šťavu z rebra necháme
zovrieť, pridáme červené víno
a zredukujeme na hustotu,
ktorá nám vyhovuje.
|