Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 23. mája 2014
Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept)
Foto: pusta

Francúzske kura kŕmené kukuricou je úžasné, upiekla som ho na masle a na polosuchom bielom víne spolu s kuriatkami, pretože kuriatka sú huby tuhej Zobraziť celý popisFrancúzske kura kŕmené kukuricou je úžasné, upiekla som ho na masle a na polosuchom bielom víne spolu s kuriatkami, pretože kuriatka sú huby tuhej konzistencie, preto som sa nebála upiecť ich spolu s kuraťom a môžem povedať, že aj pečené sú vynikajúce, nesklamali ma. Kura prevzalo chuť výborného vína a skvelú korenistú chuť delikatesných kuriatok. ktorým práve začala sezóna a často ich používa práve francúzska kuchyňa. Ponúkam recept.

2
porcie
15 minút
príprava
45+15 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 600 g (francúzske kukuričné)
300 g
80 g
200 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 pl




Postup

  1. 1

    Pripravila som si francúzske kura, ktoré bolo kŕmené kukuricou, už na pohľad vidno, aké je krásne žltučké a ako sa výrazne odlišuje od tých našich v obchodoch, o jeho vynikajúcej chuti sa zmieňovať ani nemusím, mäsíčko jemné, po upečení sa neoddeľuje od kosti, pri nej nie je krvavé a nemá chuť po rybacej múčke, ktorá sa u nás používa v krmive u nás, aby naše kurence rýchlejšie rástli a boli väčšie, kvalita neporovnateľne vyššia a prvotriedna.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehno a prsíčko aj s krídlom som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, vložila do pekáčika.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kura som poriadne osolila, má silnú vrstvu skvelého mäsíčka, aby sa ochutilo celé.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jemne som ho okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kuriatka som umyla pod tečúcou studenou vodou, aby som ich zbavila nečistôt, nechala som ich poriadne odkvapkať na cedníku z vody.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuriatka som dala do pekáčika, jemne som ich okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som ich, kura soli pustí dosť.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som si biele víno Chardonnay,...

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..podliala som ním kura,...

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...na vrch som dala čerstvé zmäknuté maslo..

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...prikryla som celé alobalom a...

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 45 minút za prelievania výpekom.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom som odstránila alobal a asi 15 miút som dopiekla kožičku kuraťa pekne do chrumkava, je vidno koľko vynikajúcej voňavej šťavičky sa uvoľnilo a kuriatka sa krásne upiekli a zmäkli.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávala som s dusenou ryžou, chrumkavým jemným hlávkovým , ten sa hodí k tomuto jemnému kuraťu ako masielko najlepšie, pridala som upečené kuriatka, ktoré som hojne posypala čerstvou petržlenovou vňaťou a podliala vynikajúcou voňavou šťavičkou, mäsíčko prevzalo skvelú chuť vína a kuriatok.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    záber zblíza - jedným slovom je to delkatessa, ktorú vám vrelo odporúčam pripraviť. :-) Kuriatka sú vynikajúce mäsité, príjemne korenisté huby, dužina kuriatka má veľmi tuhú konzistenciu a preto aj ťažšie stráviteľné, sú veľmi vyhľadávanou pochúťkou na západe Europy, najmä vo Francii, sú rozšírené na celom svete, rastú v machu alebo medzi lístím ako v ihličnatých, tak aj v listnatých lesoch vo veľkých húfoch na celom svete, sú veľmi vysoko cenené, dokonca v západnej Europe vyhľadávanejšie ako hríb smrekový, dajú sa pripravovať na rôzne spôsoby, hmyz ich takmer neznehodnocuje, ich sezóna je od mája do novembra.

    Pečené francúzske kura na masle a Chardonnay s pečenými kuriatkami (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

safran
v piatok uverejniť recept na nedeľné kura - šikovne vymyslené :-) aj huby gazdinky stihnú nakúpiť... ktorá nemá v mrazničke.
mijaita
@pusta mas novy fotak? Urcite o 100% hezci prezentace a k takovemu receptu urcite hezka fotka se hodi. I mne se to libi, lec jsem se pousmala, protoze u nas v trznici, jak rikate "kuriatka" stoji majlant. Prepocteno cca 14 €/kg a rozhodne nejsou lehke tak, aby i 20dkg stalo za to kupovat. Ale houby jeste budou a ja na liskach varim rada. Kure s estragonem, liskama a bilym vinem. Zkusim i tohle, houby na vsechny zpusoby !
1x lianka
pusta
@mijaita , nie, nemám nový foťák, fotím pôvodným mobilom, len som vyčistila fotoobjektív alpou, ako mi poradil @megdesign - tam bol problém :-)
som rada, že už sú foto zase lepšie. :-)
ja som kúpila kuriatka za slušnú cenu, boli lacné a v akcii. teda to je u váás pekne predražené. vieš uvažovala som o estragone, čerstvý ešte nemám doma a sušený by som pridala do smotanovej omáčky, ak by som v nej dusila kura a aj kuriatka. do pečeného mi akosi nepasoval.
teší ma, že sa ti receptík páči a poteší ma, ak vyskúšaš,aj ked niečo zmeníš. :-)
dakujem za uznanie.
pusta
@mijaita , teraz som to prepočítavala, mňa vyšlo 1 kg kuriatok necelých 4 euro - len aby si mohla porovnať. v metre majú teraz mrazené mini kuriatka za 15e/kg
sušené za 4,79 za 30 gramov.
kukulienka71
Pekný recept, pekná fotka, povedala by som, že presne podľa môjho gusta, len som ešte nejedla pečené kuriatka- huby :-) kuriatka s kuriatkom:-)
pusta
@kukulienka71 , tiež som robila po prvýkrát a pečené kuritka sú vynikajúce :-)
videla som podobný recept s pečenými kuriatkami v mojej francúzskej kuchárkeF, zatiaľ najlepšej akú mám, Francouzská kuchyně od Jany Martinicovej.
som rada, že sa ti môj receptík páčia je podľa tvojho gusta, veľmi vtipne si napísala" kuriatko s kuriatkom" :-)))
dakujem ti za uznanie receptu i pochvalu fotiek, potešila si ma.
janagi
zaujimavy receptik, len neviem, kde sa da zohnat francuzske kura
pusta
@janagi , veru zaujímavý, veľmi jednoduchý a výborný recept to je :-)
Francúzske kukuričné kurča bez drobov /pod týmto názvom/ kúpiš teraz aktuálne v metre za 5,75 euro za 1 kg.
fi0na
akurat som ich v metre okukovala :) chutia inak ako nase kuriatka? ..inak krasny recept, asi sa do toho metra vratim
pusta
@fuOna , kľudne kúp, ked majú, veľmi sa to oplatí a ver mi, že budeš veľmi spokojná, ja som kúpila už po druhýkrát a viac z obchodu už nechcem, ten cenový rozdiel je pri tej kvalite zanedbateľný, kúpila som aj iné veľké kura z Francie teraz Loué blanc z voľného výbehu Label Rouge, už sa teší, ked ho spravím, pohľadám nejaký skvelý francúzsky recept a mám na pláne ešte pár dobrôt :-)
samozrejme, že chutia lepšie, ako tie naše, inak by som znovu nekupovala :-)
tieto a aj baby kura vrelo odporúčam.
dakujem za milú pochvalu receptu.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Normálne bežné kurča:-) pekná foto.
2010
@pusta , pekny recept ale daco mi tu nesedi tebe museli zvysit dochodok na 2000 euro alebo mas milionara priatela, jeden recept za druhym - vela penazi a pred par mesiacmi si pisala ze varis z 50 euro na mesiac , ( nezavidim , gratulujem)
pusta, 8. februára 2014 o 04:40
P.S.:@Iba , budeš sa čudovať, ale mne samotnej tých 50e mesačne na stravu bohate stačí a to bez pomoci nikoho, :-) a budeš sa čudovať ešte viac, mnohým musí stačiť aj menej a nie je ich málo.
hovorí z teba zlosť, zatrpknutosť a závisť - išlo ti len o rýpanie a o nič iné :-)
pusta
@Iba , máš pravdu, tak by malo normálne bežné kurča vyzerať, ale u nás tak, žiaľ nevyzerá.
kedysi u mojej drahej babičky tak vyzerali všetky kurčatá, boli kŕmené výlučne kukuricou alebo obilným zrnom, žiadna kŕmna zmes s rybacou kostnou múčkou, to bolo neprípustné, tie kukuričné boli také krásne žltučké, aj kačky a husi. to vieš, domáce :-)
dnes také ešte má môj priateľ doma a ešte niekde na dedinách sa také nájde, ale to musíš vedieť u koho.
dakujem za pochvalu.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ 2010 ???? U nás doma iné kurča nepoznáme,iba chované na kukurice:-).. chcela som pochváliť @ pusta že pekné servíruje a má peknú foto.
A ne musím čudovať ,myslím,že rýpať vy, a nielen do mňa:-(
pusta
@2010 ,dakujem :-)
DDDDD, viem, že to dráždi mnohých, ale pravý dôvod nezradím :-)
neuveríš, ale môj posledný mesačný nákup je 47,09 euro.
ušetrila som a zase nakúpim lacnejšie, už mám vyhliadnuté pochúťky.
ak chceš, odfotím blok a pridám foto.
ty sám vieš najlepšie, že jedna žena musí /mala by/vedieť hospodáriť, viem, že ty hospodáriť vieš.
čakala som, že povieš niečo k receptu a ty nič.
1x lianka
pusta
@Iba , neber to tak, @2010 je fajn chlap a to hovorím veľmi zodpovedne a s naprostou vážnosťou.
my dvaja sa s @2010 už takto prekárame nejaký ten piatok, takže to viem určite.
a verím, že u vás doma sú len také kurčatá, ako si napísala.
ešte raz ti dakujem za pochvalu, vážim si to.
pusta
@2010 , prepáč, tak som sa smiala, že som prehliadla tvoju pochvalu :-)))!
úprimne ti dakujem.
brambora
tak to ti teda zavidim, ze vies vyzit s 50€ na mesiac. my sme traja a minimum na potraviny minieme 250€ (tj. cca 83€ na osobu) a to si nemozme dovolit ziadnu jahnacinu, telacinu, perlicky, prepelicky, francuzske kurata, pecorino, parmezan, trescie pecene a ine tak ako ty... a to mame aj dost domacich produktov! takze, je to tazko uveritelne... hlavne ked varis kazdy bozi den... a to robis len jeden nakup na cely mesiac? to mas dopredu rozpis co budes kedy varit?
ps: kura vyzera fantasticky, ponukla by som sa...
pusta
@bramborka , musela som sa to naučiť, nebolo to ľahké vôbec a trvalo to nejakú dobu :-) ide to. ver mi, že nemáš mi čo závidieť.
ver mi, že časom sa to naučíš aj ty, nezúfaj - dá sa to. treba mať skúsenosti a chce to čas. prídeš na to sama.
robím len jeden nákup za mesiac, mám veľký mrazák a veľkú chladničku,dobrú špajzu. varím denne a viem, čo budem variť.
som rada, že sa ti môj recept páči, a teba by som vždy rada ponúkla :-)
dakujem za pochvalu.
1x lianka
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ pusta som rada že ste to pochopili správne,ja vaše recepty akceptujem ako odborníka a tiež sa mi páči vaše servirovanie.Neviem chápať prečo 2010 rýpať do menja a tiež do rozpočet mesiac,ja som na váš rozpočet reagovat preto,lebo tiež nakupujem u vas na Slovensko a ja neviem za 50 eur ani týždeň,a to čo vy servirujete recepty mi né rozpočet dávalo:-) môžem iba skloniť poklonu že to musíte tak za mesiac dokázať.
jozka2
prosim vas kto je @2010 ?!Je incognito niekoho,alebo co, nejak mi jeho-jej styl pripomina akoby pod tym nikom hovorila ina osba.
jozka2
chcem sa spytat,tieto francuzske kurcata su dovoz z Francuzska?!,alebo je to len nazov a chovane su u nas na Slovensku na kukurici-skor kukuricnych krupoch.Su pekne zlte a nemastne.
pusta
@jozka2 , nie, nie je zo len názov, áno, to francúzske kura je dovoz z Francúzska a je kŕmené kukuricou, nie kukuričnými krúpami, nie je chované na Slovensku.
jozka2
pytala som sa preto,lebo to kura vyzera podla farby dobre,konecne sa da na Slovensku kupit kvalitnu kuracinu,lebo tie ciplonky ktore sa tam urcite este predavaju otrasne mali sme posedenie v restauracii Cemes v Humennom,kde veduca Olinka nezabudla pri vyplacani mi napisat presnu normu na kazdu porciu25 dkg kuracie stehna,nic som jej nepovedala sak si musi zarobit,ale poviem vam to boli stehniska ako keby zabu vykrmil.
2010
@jozka2 , aj ke zijem na opacnom konci sveta viem presne co kolko stoji na slovensku ... lebo za to platim, plus moja mama je byvala uctovnicka a eviduje do haliera , teraz do centa na co minie.Ked dakdo zije na slovensku vo velkom meste bez zahrady a vari prepelicky, bazanty, francuzske kury ala chardonnay ked nestaci slovenske vyberove a pise ze zije z 50 eurasov na mesiac tak klame , az sa prasi a ty sa zobud ked tomu veris. Moja mama sa stravuje v druzine a vari len cez weekend a minie viac. Totalne bludy.
pusta
@2010 , pre tvoj kľud, na potraviny miniem toľko, čo som povedala, môžem ti sem hodiť svoj blok odfotený. chceš???
to francúzske kura ma vyšlo na 5 e/kg v metre a nespotrebujem ho celé, mám na 3x.
ak si naozaj veľmi nespokoný, tak ok, zverejním, môj priateľ je milionár, robím to s jeho súhlasom :-)
neuveríš, živím sa sama :-) viac ti nepoviem, keby si sa rozglejil :-)))
občas mu píšeš, len nevieš o tom :-)
a už nerieš!!! je to moja vec. vraj nezávidiš...
pusta
ked ty nakupuješ draho, to je tvoj problém.
dá sa kúpiť aj lacno, len musíš vedieť kde, môj drahý, ak je to. :-)
lusinkab
Zaujimava priprava kurcata aj pekne nafotene :) vidim, ze sa zdokonalujes vo foteni :) jedine co nechapem preco na francuzkom vine ak to vino je slovenske
2010
@pusta , ja nic neriesim ale @jozka2 mala problem, takze super ked pridem na buduce co bude tak jul , august vysvetlis mi ako sa da prezit v Bratislave z 50 eurasov na mesiac. Beriem ta za slovo a ohlasim sa Cau
pusta
@lucynka moja, vitaj :-))) dlho si tu nebola.
hej, učím sa a snažím sa :-) však vieš, kto mi radí a dobre.:-)))
preto na framcúzskom víne, lebo Cardonnay je francúzska odroda hrozna, je jedno, kde sa pestuje, vždy bude francúzske, či v Austrálii, Kalifornii, na Slovensku,...inde. táto odroda sa rozšírila do celého sveta,tak som to myslela.
ak som sa pomýlila,tak sorry:-)
dakujem za tvoje milé uznanie, vážim si to.
lusinkab
No malo casu mam teraz :) no ako pises Chardonnay je odroda hrozna ale to hrozno je vypestovane u nas , vino vyrobene u nas a s ochranou znamkou slovenskeho vinarstva cize preto je vino slovenske a nie francuzke.To, ze jeho povod je z francuzka este neznamena ze je francuzke.
pusta
@lucynka , dakujem veľmi pekne za vysvetlenie, opravím :-)
teda austrálske, kalifornské víno chardonnay a, atd.
lusinkab
Presne ako pises :) Chardonnay odroda sa pouziva vo viacerych krajinach a to, ze si kupis chardonnay vino este neznamena, ze je to dobre alebo kvalitne vino kedze vsetko zalezi od spracovania ale to je na dlhu dlhu debatu ohladom vin ved je 1368 roznych odrod hrozna co sa pouzivaju na vyrobu vina na celom svete z toho normalny clovek pozna len zopar.
1x lianka
pusta
@lucynka , viem, ale toto víno je naozaj veľmi suché kvalitné, bežne ani nedostaneš a je aj riadne drahé, používam výhradne na varenie.
1x lianka
pusta
@baobab , a je fakt lacné. ja mám inú fľašu, ak si si nevšimol, tak ročník 2006, a to tvoje je ročník 2012, teda len necelé dvojročné.
dakujem za link, môžeš si ho objednať.
pusta
@baobab , a je fakt lacné. ja mám inú fľašu, ak si si nevšimol, tak ročník 2006, a to tvoje je ročník 2012, teda len necelé dvojročné. na tom tvojom obrázku je fakt bežné, uznávam.
dakujem za link, môžeš si ho objednať.
frezia68
@pusta :recept výborný,ale stravovať sa za 50.-eur mesačne a variť to,čo pridávaš?A presviedčať napr.@bramboru ,že sa to dá?Dá sa to,ak niekoho stravuješ,ktorý nakupuje potraviny a Ty len varíš.Nerob nám takú reklamu,lebo ten,kto Ťa nepozná,napokon uverí a zo zahraničia sa k nám budú hrnúť cudzinci kvôli vysokej životnej úrovni.Ale ak si čarodejnicou,tak navrhujem spolok.Príď k nám na východ a urob tu školenie pre tých,ktorí poberajú podporu,ako navariť také dobrôtky pre dvoch (varíš priateľovi a sebe? ) za 50.-eur na mesiac a aj naša vláda Ti bude vďačná.Ja Ti zabezpečím nocľah,aby si nemala zvýšené výdavky.Prepáč ten žartovný príspevok,ale ja tu málo chodím a nepravidelne,ale teraz si ma pobavila.Len pridaj na záver svojho komentáru,že to je vtip,aby sa neveriaci vedeli orientovať a že nás chceš len zabávať. Pekný večer!
evusik
no @pusta nás tu baví čím ďalej tým viac, taký varecháčsky folklór... a s milionárom to celkom zabila... inak Chardonnay na obr. je víno polosuché a nie veľmi suché ako uvádzaš vyššie, ak sa nevyznáš vo vínach, čítať hádam vieš je to napísané na fľaši... a len tak mimochodom v koľkých svojich receptoch si použila túto fľašu vína? a vlastne milionár kúpil celú basu...
pusta
@frezia68 , nie nevarím vždy pre dvoch, ale aj. varím aj priateľovi a sebe , ked sme spolu. však dve porcie naraz, ak som práve sama, mne stačia na dva dni. nevrav mi, že ty v tvojom veku nevieš, kde a ako sa dá a na čom ušetriť. ja nebudem nikomu dávať návody, nech sa to každý naučí sám, ako treba hospodáriť.
mám tu aj veľmi veľa celkom obyčajných a lacných receptov, a čo myslíš, kto ich zje, ak nie ja.
nie nežartovala som. nie je to žiaden vtip.
nechápem, prečo si na mňa tak nabrúsená, vypisuješ si o mne v TS, nespomínam si, že by som mala s tebou nejaké nedorozumenie. nehovor, že nie si, všimla som si to už od februára. okrem toho ty varíš výborné a aj finančne náročné jedlá, tak nehraj sa na chudobnú a neplač.. ja si myslím, že jednoducho vieš gazdovať, tak porad tým, čo to nevedia.
prajem ti tiež pekný večer.
brambora
Pusta, urcite mas vyssi dochodok ako ja matersku (200€), takze mne nemusis rozpravat ako hospodarit s peniazmi...
pusta
@evusik , vitaj pod mojim receptom, a čo ťa na tom mrzí, raz je to tak.
nezávid, ja tebe nezávidím nič. boli časy, ked si pochybovala o tom, že môj priateľ vôbec existuje a vidíš, existuje.
áno, víno na obrázku je polosuché a v recepte tiež. ukáž mi, kde som písala, že veľmi suché :-) také ani nepoznám, nemusím poznať všetko.
a myslíš, že ak odfotím inú fľašu toho istého vína, tak bude vyzerať ináč.? nuž a koľko som ho kúpila, to ti predsa nemusím hovoriť, ale nekúpila som iba jednu fľašu, môžeš si tým byť istá a nekúpila som ju niekedy teraz, ale v roku 2006.
nie nekúpil mi môj priateľ celú basu Chardonnay, on má oveľa luxusnejšiu vinotéku. toto je moje víno, ja som si ho kúpila. čo ťa na tom dráždi? ved ty máš na to, tak si ho kúp tiež a var na ňom, nič ti v tom nebráni. tiež varíš aj dosť finančne nákladných a vynikajúcich receptov.
máš môj úprimný obdiv.
prajem ti pekný večer a spokojnú dobrú noc.
frezia68
Ak myslíš @altyna ,nevidela som ho tu veľmi dlho a stiahol recepty,hoci mal dobré a nechcela som sa pýtať na dôvod pri Tvojom recepte,preto TS,ale to sa Teba netýkalo,prepáč.No vidíš,dá sa s Tebou debatovať,keď reakcia:"nehraj sa tu na chudobnú a neplač....prečo si nabrúsená....chýba Ti nadhľad a nie som nabrúsená,len neobľubujem Tvoje urážlivé komentáre a to som Ti povedala v marci pri recepte:"Švajčiarske.......a škoda,lebo recepty máš dobré.Ja tu chodím za pohodou,aj zábavou a za prajnými Varecháčkami,už ani nie až tak za receptami. Takže jednoducho Tvoje recepty obchádzam,lebo variť viem,máš pravdu.Ale konflikty nemusím ,tak toľko na vysvetlenie.Nemám v úmysle urážať,ale ani nekonečné vysvetľovania dookola.Tak dobrú noc !
pusta
@brambora , ja viem, koľko dávajú euro na materskej, ja som ti nerozprávala, že ako máš hospodáriť, povedala som len, že to ide.
ani ti to hovoriť nemienim.
nehnevaj sa na mňa, ale ja som tomu, že dostávaš 200 euro na materskej nie na vine, okrem toho máš aj domáce produkty a pomôžu ti aj rodičia. to nie je odo mňa výčitka, len púhe konštatovanie.
väčšina z nás také obdobie ako ty musela prekonať a prekonala.,
nech sa ti darí!!! úprimne ti to prajem.
brambora
Pusta, ja sa nestazujem, ze mam matersku 200€, len ti tvrdim, ze z 50€ sa vyzit neda lebo dobre viem co stoja potraviny. a neviem z kade mas, ze mi pomahaju rodicia??? ja s nimi nezijem a chodievam k nim len na navstevu. Ano, obcas mi daju zavaraniny, kompoty, obcas vajcia ked maju navyse, ale ja od nich nic nechcem, pretoze su sami na dochodku a nebudem ich ozobracovat aj o to malo co maju.
pusta
@frezia68 , dobre, ak sa teda dá so mnou debatovať, ani ja nemám rada urážlivé komentáre, a nemám vo zvyku dávať také komenty pod recepty iných, možno sa aj stalo, ale určite nie pravidelne.
nerozumiem však, že ak niekto uráža mňa, prečo by som to mala nechať len tak. ale nie vždy sa udržím a vrátim mu to, stane sa, že aj s úrokami. viem, že to nie je pekné, ani mne sa to nepáči.
pozri, ak dám akýkoľvek recept, tak sa tam také jedovaté komenty vždy objavia.
okrem toho, nevarím tieto finančne náročnejšie jedlá denne, mám ich už nafotených veľa už dávnejšie a pridávam ich, ked mi to vyhovuje.
ak sa zamyslíš, tak ani nie je možné také variť denne.
pridávam ich preto, že sú aj takéto lepšie a sviatočné recepty. a vidíš, diskusie nie sú o kvalite toho dobrého receptu, ale o tom, koľko to stojí a kde som na to vzala, rozoberá sa moje súkromie, čo sa mne naozaj nepáči, nikoho do toho nič nie je a nemienim nikomu nič vysvetľovať. videla si, že ak mi niekto slušne napíše, že by som mu neodpovedala slušne, ak sa spýta, že by som mu slušne nevysvetlila niečo v postupe a neporadila? sú tu aj od iných autorov veľmi drahé recepty s luxusnými surovinami, väčšinou u mužov, ale nevšimla som si, že by ich niekto bral za to na zodpovednosť alebo ich rozoberal.
neuverím nikomu, že si lepšie nikdy neuvarí, len že taký recept nepridá.
pusta
@brambora , ja ti verím,ale to je debata na dlhšie a nie opod môj recept. povedala som, že ti nebudem radiť, ako to máš spraviť, nemienim to rozoberať a opakovať sa
neklamala som ťa, či už veríš, či nie. tiež som si užila svoje a naučila som sa vychovala som dvoch synov a nebolo to med lízať.
julica
Ved len ta flasa vina (o ktorom si o 16:43 napisala, ze víno je naozaj veľmi suché kvalitné) s kuratom a kuriatkami zlhtnu aspon 15 eur zo 47-euroveho mesacneho rozpoctu. Kura sa da varit na viackrat, no huby ani vino velmi nenaskladujes. Kdesi je pes zakopany. Zase na koreninach usetris, to je fakt.
frezia68
@pusta :recept som pochválila a reagovala som len na to,že sa nedá vyžiť z 50.-eur mesačne pri receptoch,ktoré pridávaš.Dá sa,ak budem jesť jedno jedlo 3 dni,často zemiaky (staré),lebo 1,70 na jeden deň minúť na stravu...?A na nič iné nereagujem.Nehnevám sa @pusta na Teba,nemám dôvod,len obchádzam Tvoje recepty kvôli komentárom.A už nebudem komentovať,to nemá význam.Dobrú noc!
elalea
A uz som si myslel,ze dnes "nic nebude"....aha,aka komedia!;-)))
caterina
Pusta, je mi ta uprimne luto. Ty to sice nepochopis/nepripustis, ale mnohi ano. Postupne si znepriatelujes ludi, ktori ta mali doteraz radi (ani to ti nevadi? ). Nikto nerozobera tvoje sukromie, to TY nedokazes zverejnit recept, aby si nespomenula svojho najlepsieho priatela, to TY si sa dobrovolne zapojila do diskusie, kde si uviedla, ze sa da vyzit z 50 Eur a navarit kvalitne (prepac, ale neda...kvalita co to stoji). To TY nieco napises a o par minut vyvracias vlastny komentar. Mrzi ma, mila redakcia, ze nie ste schopni korigovat diskusie...kazdy si tu robi co chce (resp. nie kazdy...). Ked som vam raz pisala, ci vam nie je luto, ze z mnozstva registrovanych prispievatelov sa uz dookola tocia len ti isti (kolko ich je? 20...30?), tak ste mi napisali, ze dakujete za moj postreh. Ak vas nezaujima odozva vasich prispievatelov/citatelov, tak co vas zaujima...
evusik
takže ak si už nepamätáš čo si písala pred pár hodinami tak tu:
pusta, dnes 16:43
@lucynka , viem, ale toto víno je naozaj veľmi suché kvalitné, bežne ani nedostaneš a je aj riadne drahé, používam výhradne na varenie.
ak si to nepamätáš, tak odporúčam zvýšiť dávku halušiek s vajcom, zrejme ich nekonzumuješ v takom množstve ako si odporúčala ostatným :-)
ešte malé odporúčanie, keď už si si vyčistila obrazovku na mobile, prečo neodfotíš to úžasné Chardonnay ročník 2006 aj pri tanieri s jedlom... mimochodom máš ho pri viacerých jedlách a vždy len tú istú fotku- tú istú fľašu... to si niekde okopčila na webe???
1x staja
pusta
@evusik , pamätám si všetko.
ja nepijem, som abstinent, víno používam výhradne na varenie. :-)
takže to vysvetľuje hádam to ostatné., na čo si sa pýtala.
skús nájsť tú moju fľašu Chardonnay na webe, ja som ju "neokopčila", ako si sa vyjadrila, ja ju skutočne mám, čiže nepotrebujem kopírovať. :--)
moje návštevy väčšinou zvyknú víno doniesť, také, aké majú radi a pre nich sa otvorí práve také, ev. niektoré z mojich. nevidím dôvod, prečo by som mala fotiť aj pri jedle :-) fotím zásadne len jedlo samotné, nie svoj byt a čo doma mám dona, či aké vybavenie a iné.
a to, čo som písala pri haluškách s vajcom, to je biochemicky i medicínsky, absolútna pravda :-)
máš ešte nejaký problém, chceš ešte niečo rozpitvávať? už sa netráp toľko. idem, nám beži finále X - faktor finále, prepáč. dakujem za tvoju milú pozornosť.
Dobrú noc ti prajem.
pusta
@julica , mám víno správne uskladnené, neboj a aj to ostatné.
áno, máš pravdu , komentár o 16, 43 má byť správne: ..."veľmi kvalitné suché"...
aj teba prajem dobrú noc.
lakey
Toto naozaj vyzerá moc dobre, moc dobre
pusta
@lakey , áno, vyzerá moc dobre a aj to je moc dobré :-)
dakujem za pochvalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia