Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 25. júla 2012
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
8 - 10 strúčikov
10 ks
10 ks




Postup

  1. 1

    Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, osušíme a preložíme do misy. Pridáme redkvičku. Menšie nechávam celé, väčšie krájam na polovice. Do misy pridáme tiež očistené malé cibuľky a neošúpané strúčiky cesnaku. Osolíme, zomelieme čierne korenie a pridáme olivový olej. Dobre premiešame. Editacia : Ak nemáte úplne čerstvé struky, radšej ich predvarte cca 7-10 minút (viď. komentáre)

    Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu rozložíme na plech, pridáme bylinky a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 20 - 25 minút. Pár minút pred koncom som rúru prepla na horný gril.

    Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne69
krásny receptík,mám ju v chladničke,akurát redkvička mi chýba.Mám to sto chutí vyskúšať.Nie je tá fazuľka trošku drevitá?
evusik
moje oči sa najedli pri pohľade na krásne jedlo :-) o brucho sa musím postarať sama .-(
zirafninka1
Dakujem :) @marianne69 mala som uplne cerstvo nazbierane struciky. Neboli drevite. Je pravda, ze den dva po zozbierani sa na strucikoch ta supka dost zmeni, tak neviem ako chuti, ked sa upecie. Moja ostala jemna. A najlepsie boli tie chytene-pripecene kusky:) Piekla som take fazulky prvy krat v zivote, velmi mi to chutilo, tak som to sem dala ako inspiraciu.
marianne69
uz ich mam v chladnicke aspon dva dni, pre istotu ich radsej 5 minut predvarim,dnes mam obed:-)
mijaita
Včera jsem zrovna tyhle koupila a premyslim jak s nimi nalozim ! Jak to @zirafninka1 vis ? :-) Pravda, ani trochu mi tam nepasuje do toho ta redkvicka, ale tu v pohode vynecham. Povim jake to bylo a doufam, ze i ostatni !
marianne69
@mijaita ved ano,len on mal rozpaleny wok a keby som sa aj potrhala,tak na indukcii tu teplotu na vyprazanie nedosiahnem....mas plyn ci elektriku?
zirafninka1
@marianne69 asi radsej ano..mozno staci len na minutku vhodit do vriacej vody aby sa ta supka spamatala :) @mijaita skus prihodit na kraj pekaca jednu dve redkvicky.. Len tak na skusku:) Mozno zachuti:) A vsetkym Vam dakujem za komentare.
rybarkuchar
Odporúčam každému kto to ešte nskúsil. Robievame to pomerne často v rôznych obmenách, väčšinou ako prílohu. Najviac bodov berie cesnak. Pečený v šupke je fakt perfektný.
mijaita
@zirafninka1 uz to pecu, redkvicky ted doma nemam, ale priste vyzkousim, mas pravdu :-) Ono nildy neni doma vsechno, nemam zahradku, par bylinek za oknem, musim dat jine. Ale to nevadi, ja tohle pecu hodne casto, mam to vychytane i s bramburkama malyma. pecu pri 160, prikryte plechem, presne 30min .
Dnes vylepseno o zlute, ploche fazolky. To ostatni dam kolem a jeste kousek kureciho rizku vareneho, to je moc dobre maso k pecene zelenine, pokud maso chceme.
Mam plyn, fazolky krasne uprazim!
mijaita
Tady je výsledek vyborneho obeda, ale @marieanna ma pravdu. Ty zlute lusky byly i po pulhodine nejen tuhe, ale takove spis vysusene. Tak priste opravdu bych se k tem 5 minutam priklonila !
Na talíř jsem pak ještě přidala dušenou mrkev na másle a oběd byl lehký, báječný ! Příště bude zas, ale nějak mám ty zelené lusky raději.


marianne69
@zirafninka dakujem ti za skvely obed,lusky som povarila 7-10 min a boli perfektne,fotit nebolo kedy:-))urcite si ho spravim aj nabuduce...@mijaita nic to,ked budes robit nabuduce,iba ich prevar a budu vyborne
zirafninka1
Dakujem za komentare, fotky a som rada ze aj chutilo. Do receptu som radsej pridala aj to o predvareni :) Dakujem, ze ste dali vediet ako to dopadlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia