Pečené - dusené králičie stehná na masle a Chardonnay (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi králičie mäsko, spravila som stehná z králika, ktoré som aj dusila a piekla,
pôvodný recept je od Jamie Olivera, len nepatrne som ho upravila, je to veľmi chutný a
nenáročný spôsob prípravy, vrelo odporúčam vyskúšať milovníkom králičieho mäska.
2 porcie |
100 minút príprava |
60+15 minút na 200/220 °C |
Postup- Králičie stehná som umyla, osušila,...
- ...osolila poriadne...
- ...a okorenila z oboch strán,...
- ...nastrúhala som citrónovú kôru a vytlačila šťavu z 1 citróna,...
- ...pripravené králičie stehná som vložila do pekáčika,...
- ...poliala som ich citrónovou šťavou, pridala som maslo,...
- ...opiekla som ich z oboch strán,...
- ...posypala citrónovou kôrou,...
- ...pridala som cesnak, mala som nový cesnak, tak som dala viac malých strúčikov,...
- ...pridala som rozmarín a tymián,...
- ...ešte čerstvé maslo,
- ...ked sa maslo rozpustilo, podliala som vínom, u mňa Chardonnay,...
- ...dusila som prikryté pokrievkou v rúre, až bolo mäsko králičích stehien mäkkučké asi 60 minút pri teplote 200 stupňov C a dopiekla som už odokryté do peknej zlato-hnedej farby v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 15 minút za prelievania výpekom,...
- ...podávala som horúce králičie stehná podliate chutným maslovo - citrónovo - vínovým bylinkovým výpekom so zemiakovou kašou,
- ...ide o pomerne jednoduchú prípravu králičích stehien, kde sa kombinuje opečenie, dusenie a pečenie, králičie mäsíčko má jemnú chuť masla, vína a byliniek, je nádherne voňavé po cesnaku, bylinkách,citrónovej kôre a citrónovej šťave, s chutným výpekom na prelievanie i podávanie, pôvodný recept je od Jamieho Olivera, ktorý som len nepatrne upravila podľa našej chuti pre nás doma, odporúčam vrelo vyskúšať milovníkom králičieho mäska.
|