Pečené - dusené králičie stehná na masle a Chardonnay (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi králičie mäsko, spravila som stehná z králika, ktoré som aj dusila a piekla, pôvodný recept je od Jamie Olivera, len nepatrne som ho upravila, je to veľmi chutný a nenáročný spôsob prípravy, vrelo odporúčam vyskúšať milovníkom králičieho mäska.

2
porcie
100 minút
príprava
60+15 minút
na 200/220 °C

Suroviny

Postup

  1. Králičie stehná som umyla, osušila,...
  2. ...osolila poriadne...
  3. ...a okorenila z oboch strán,...
  4. ...nastrúhala som citrónovú kôru a vytlačila šťavu z 1 citróna,...
  5. ...pripravené králičie stehná som vložila do pekáčika,...
  6. ...poliala som ich citrónovou šťavou, pridala som maslo,...
  7. ...opiekla som ich z oboch strán,...
  8. ...posypala citrónovou kôrou,...
  9. ...pridala som cesnak, mala som nový cesnak, tak som dala viac malých strúčikov,...
  10. ...pridala som rozmarín a tymián,...
  11. ...ešte čerstvé maslo,
  12. ...ked sa maslo rozpustilo, podliala som vínom, u mňa Chardonnay,...
  13. ...dusila som prikryté pokrievkou v rúre, až bolo mäsko králičích stehien mäkkučké asi 60 minút pri teplote 200 stupňov C a dopiekla som už odokryté do peknej zlato-hnedej farby v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 15 minút za prelievania výpekom,...
  14. ...podávala som horúce králičie stehná podliate chutným maslovo - citrónovo - vínovým bylinkovým výpekom so zemiakovou kašou,
  15. ...ide o pomerne jednoduchú prípravu králičích stehien, kde sa kombinuje opečenie, dusenie a pečenie, králičie mäsíčko má jemnú chuť masla, vína a byliniek, je nádherne voňavé po cesnaku, bylinkách,citrónovej kôre a citrónovej šťave, s chutným výpekom na prelievanie i podávanie, pôvodný recept je od Jamieho Olivera, ktorý som len nepatrne upravila podľa našej chuti pre nás doma, odporúčam vrelo vyskúšať milovníkom králičieho mäska.