Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta

izabella929 - fotkaizabella929, 27. januára 2013

Tento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó..mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som..ponúkam ho preto, lebo je to výborné jedlo z jedného plechu...recept Zobraziť celý popisTento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó..mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som..ponúkam ho preto, lebo je to výborné jedlo z jedného plechu...recept na gánice nájdete v mojom albume..

50 minút
príprava
20+40+30 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1 lyžica
2
2 strúčiky
podľa chuti
štipka
štipka
podľa toho, koľko prijmú zemiaky




Postup

  1. 1

    bravčové rebierka som umyla, a sekerou som si ich rozťala na polovice..ľahšie sa s nimi manipuluje..

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som si dala bravčovú masť a nechala zohriať...do horúcej masti som uložila rebierka a poriadne som ich opiekla zo všetkých strán..

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 2
  3. 3

    rebierka som nechala dlhšie zapiecť, aby nepôsobili po upečení, ako varené..

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 3
  4. 4

    takto zapečené do chrumkava som ich vyložila do misy a pripravila som rajnicu, do ktorej som vyliala výpek a pokrájala som do neho cibuľu a cesnak a opiekla do zlatova, pridala som rebierka, posypala červenou paprikou, osolila , okorenila a zaliala malým množstvom vody...dusila 40 min . pod pokrievkou a podlievala vodou..hotové rebierka som vybrala a pripravila som si zemiaky a kapustu..do rajnice som dala trošku oleja, pokrájanú cibuľu a po orestovaní som k nej pridala lyžicu cukru skaramelizovať a potom som pridala sudovú kapustu..kapustu som dusila zakrytú 20 min.

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 4
  5. 5

    zemiaky som očistila, umyla, dala do rajnice s vodou a uvarila úplne do mäkka...osolila...iba toľko vody som dala k zemiakom, aby boli ponorené do vody...do uvarených zemiakov som nasypala hladkú múku a za stáleho miešania som ich zahusťovala...úplne tak na husto, aby sa dali formovať gánice..za pomoci lyžice namočenej v masti som ich formovala...

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 5
  6. 6

    na plech som začala ukladať všetky už uvarené, upečené a sformované gánice takto: na spodok zapekacej misy som dala trošku výpeku zo zapekania mäsa...na to som uložila dusenú kapustu..

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 6
  7. 7

    a teraz som začala ukladať gánice a pečené rebierka pekne striedavo...jedno rebierko, jedna gánica a za radom až kým sa mi všetky suroviny neminuli...

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 7
  8. 8

    vrch gánic a rebierok som poliala výpekom..hotové rebierka som ešte poprekajovala na menšie kúsky, lebo jedlo je veľmi sýte, takže úplne postačí taká porcia...

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 8
  9. 9

    no a aby sa všetko pekne upieklo a nevysušilo, vrch som posypala zvyšnou kapustou...

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 9
  10. 10

    trúbu som vyhriala na 200 st, a nechala šete zapekať 30min...upečené vybrala z trúby a môže sa ukladať na taniere...a na záver už iba dodám, že je to trošku pracné, ale jedlo je veľmi chutné...

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 10
  11. 11

    Môžem ho vrelo doporučiť, mám ho mnoho krát vyskúšané..je to veľmi chutná kombinácia...dobrú chuť..

    Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta - obrázok 11

Diskusia k receptu

marijanka712
Izka toto je zase niečo nové pre mna a vyzerá to súper -prudko jedlé na toto sa dám aj ja , ale musím pozháňať dobre barvčové rebierko -to zase pôjdem asi na nákup do Ma... aby bolo mäsko čerstvé a potom pôjdem aj na tvoje gánice čo je pre mna úplne nové , ale ked sú tam zemiaky musí to byť super....teším sa na tvoje novoty
veronika353
Výborný recept na tyto zimní dny,Izka Ty jsi úplná zásobárna receptú:-)))))))
medulienka122
Izka, to čo robíš?! Veď ja to nestíham ani sledovať a ty len varíš a varíš! Hát, kto šikulka, ten šikulka:-))
frezia68
Kto "umí" ten varí a kto nie,len gáni :-))) veľmi sa mi páči ten recept.
elixir
Izka, obdivujem Tvoje varenie, často sa pri Tvojich receptoch i čosi priučím... Veľmi pekný recept je to veru, môj drahý by sa až za ušami oblizoval po takomto jedle.
denyany
tak toto je ako stvorené pre môjho manžela a veru, aj ja by som sa nedala dvakrát núkať... keď zoženiem také krásne rebierka, ako si mala ty, tak toto jedlo urobím.
starkamajka
Rokov mám dosť ale toto som ešte nepočula a ani nejedla.Nie sú to dolniacke jedlá-musí to byť dobrota.Fantázia..
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@Izabella929 , môžem Vás poprosiť o upresnenie s tými gánicami, ? Tie sa už potom nemusia variť,iba sa kladú rovno na pekáč ?Ďakujem.
izabella929
@lba..uvarila som zemiaky pokrájané na malé kocky v osoleej vode...toľko vody som dala, aby boli zakryté...po uvarení som k nim nasypala hladkú múku a pučila, vodu som nescedila, všetko spolu som vyšľahala do takej koexistencie, aby sa dali z nich formovať gánoce, teda také veľké, ako lyžica...vlastne si lyžicu omočím v masti, naberiem si zemiakové cesto a vytvarujem také šúľočky...no preto sa to zapeká ešte v trúbe, lebo múka sa musí dopiecť v zemiakoch..gánice sa nevaria vo vlastnej vode...zapekajú sa, trebárs ako teraz uložené na kapustu a striedavo uložené na zapečenie...mäso je vlastne hotové, už keď ho ukladám na kapustu, kapusta je hotová udusená, takže iba gánice potrebujú 30 min zapiecť...ak niečo, napíš mi rada poradím.-)
izabella929
@marijanka712..moja milá,ja ešte mám veľa dobrých receptov,ale potrebuje to čas..teším sa,že ťa tento skvelý recept zaujal..veľmi ho doporučujem, lebo som ho už robila veľa krát a veru nemá chybu.-) ďakujem pekne.-)
izabella929
@veronika353 ,ano je to skvelý a veľmi chutný recept...) no mám toho ešte mnoho, ale času je nejak stále málo.-)@medulienka122 , buď rada, že máte vždy niečo nové, neokukané.-))@elixir , máš aj ty krásne zaujímavé recepty..ja dávam také, zo života..doporučujem vyskúšať...je to bašta.-))@frezia , treba vyskúšať a potom mi napíš, ako chutilo...)@denyany...treba veru vyskúšať a som presvedčená, že bude manžel spokojný nad mieru.-))@starkamajka...nu ž, nezáleží, kam ich zaradíme, či na dolniaky, či na horniaky, hlavné, že si dobre pochutnáme.-)Všetkým vám úprimne ďakujem za vaše milé komentáre a teším sa na vyskúšanie.-)
tetrisss
Pekny a zaujimavy recept, super. Tie ganice som este nepocula, k comu sa este papaju?
tetrisss
Uz som kukla, ty tam ale mas krasne neokukane recepty, na knizku, mnam.
monika456
videla som v programe Bódi Margó a veľmi sa mi páčilo jedlo, len som nemala odvahu to vyskúšať, ale teraz už idem na to a teším sa :) vďaka :)..... inak Bódi Margó mala vo svojom programe veľmi veľa dobrých nápadov :)
medovnicek
perfektný recept, ktorý určite vyskúšam, vďaka za super postup Izabelka
izabella929
@tetrisss , som rada, že ťa zaujal recept, ktorý je fantasticky chutný.-)) robila som ho už veľa krát, ale toto je vždy rovanako chutné.-)))doporučujem...nuž recpetov už tu mám mnoho a snažím sa, aby sa páčili a hlavne všetkým chutili.-)@monika456...m áš pravdu, videla som všetky diely tehto seriálu o varené Bódi Margó a jej švagrinej/ ktorú osobne poznám/ a niektoré recepty boli skvelé...robila som podľa nej už aj francúzske zemiaky/mám ich v albume/ ale to bolo niečo skvelé a veľmi chutné...)@medovnicek...treba to vyskúšať, potom mi napíš, ako vám chutilo...dík...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
amelie
@isabelle , na tento tvoj recept ma upozornila @frezia a ja vám obom veľmi ďakujem. Je sobota, pani zima sa ešte nechystá na odchod, takže idem na to:-))) fotky do komentárov neviem pridať, ale ak toto jedlo varia kuchárky ako @isabelle , @bodi margo a @frezia , nebudú tu chýbať, lepšie ako fotopostup @isabelle by aj tak neboli:-))))
amelie
@frezia ma neupozornila osobne, iba vo svojom komentári k svojmu tiež skvelému receptu na džatky s kyslou kapustou:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia