« Naspäť na tento recept

Pečené čínske rezance a lá Lali verzia na vytlačenie

Jednoduché, chutné a relatívne ľahké jedlo, keďže po dvoch hodinách som opäť hladný :)

Autor receptu: lali87

Postup receptu

Judášovo ucho si naberieme podľa chuti a obľúbenosti ( ja dávam hrsť ) a zalejeme vlažnou vodou pred varením cca 4 hodiny. Pred varením si ho nakrájame na menšie kúsky a povykrajujeme tvrdé stredy. Kuracie mäsko nakrájame na drobné kúsky a zalejeme sójovou omáčkou ( najlepšia je klasická, ja som použil zvyšok japonskej, kľudne môže byť aj pikantná ). Necháme marinovať cca hodinku pred začiatkom varenia. Prichystáme si rezančeky ( ja ich kupujem v čínskych potravinách, obchodným reťazcom sa radšej vyhnite ), namočíme ich na 15 minút vo vlažnej vody a potom ich hodíme do vriacej vody na cca 5 minút. Scedíme a odložíme ich bokom. Mäsko potom zalejeme 2dcl horúcej vody ( najlepšie z rýchlovarnej kanvice ) a necháme pôsobiť presne 7 minút. Zatiaľ si rozpálime wok, na ktorý potom hodíme kuracie mäsko a polovicou vodného kúpeľa, v ktorom sa doteraz namáčalo, cca 2 dcl...

Pridávame zo zeleniny medzi prvými judášovo ucho, ktoré sa musí rozplývať na jazýčku, potom kukuricu, hráškové struky a mrkvu nakrájanú na pásiky. V tejto fáze pridávam aj jarnú cibuľku, ale iba bielu časť a cca 1 polievkovú lyžicu chilli sauce sriracha, ktorú zoženiete taktiež v čínskych potravinách... V tejto fáze je vhodné pridať aj na drobno nasekané bambusové výhonky, avšak už som ich doma nemal a nechcelo sa mi cestovať cez pol mesta pre ne :) Dusíme cca 10 minút, aby bola zelenina a kuracie mäkučké. Pridáme rezance, neprimiešavajte ich naraz, ťažko sa to mieša, ale postupne a pri každej dávke prilejte trochu olivového oleja, aby sa nám nič nepripaľovalo... Najlepšie sa mi to celé mieša s dvomi vareškami. Na koniec dosypeme aj zelenú časť jarnej cibuľky a ešte raz poriadne premiešame... Pražíme, až kým sa nám voda nevsiakne do rezancov, ktoré by mali byť pekne zafarbené, alebo kým sa neodparí...

Podávame horúce, kto má rád pikantné ako ja, tak si ešte vrch poriadne dochutí ďalšou porciou chilli sauce sriracha ( kto nemá rád vôbec pikantné, nech ho nepridáva ani do varenia )... Umelecké servírovanie nie je práve moja silná stránka, tak vás obrázok hádam neodradí... Dobrú chuť ;)

Suroviny




3-4
porcie
15-30
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist