« Naspäť na tento recept

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) verzia na vytlačenie

Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť. Do tohto receptu som sa zamilovala na prvý pohľad. A už inak ani nerobím. Skvelá kombinácia.

Autor receptu: elenas

Postup receptu

Pripravila som potrebné suroviny. Koreniny si voľte podľa vlastnej chuti.
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 1

Mäso je najlepšie pripraviť večer vopred aby odležalo v marináde. Mäso umyjeme, dobré osolíme a poriadne natrieme roztlačeným cesnakom a koreninami. Zabalíme do potravinovej fólie alebo sáčku a necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 2

Na ďalší deň zeleninu pokrájame, cibuľu na štvrťkolieska, papriku a paradajky na kolieska a 3-4 strúčky cesnaku na plátky. Hlbší pekáč (ja som zobrala pekáč na kura/kačicu) natrieme olejom ukladáme vrstvami cibuľu, paradajky, papriku a cesnak. Pridáme mäso a pivo (pivo nalejeme na zeleninu, nie na mäso). Prikryjeme pokrievkou a pečieme v zohriatej rúre na 180-190 °C približne hodinu.
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 3

Po hodine pečenia, mäso otočíme a necháme piecť bez pokrievky.
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 4

Pečieme ešte hodinu až hodinu a pol až je mäso mäkké, mäso otáčame každé 20-30 minút. Ak je potrebné podlejeme ešte pivom alebo vodou. Na mäso ešte môžeme dať kúsok čerstvého masla. K zelenine som ešte pridala aj pár zemiakov na prílohu.
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 5

Pokiaľ sa pečie mäso pripravíme dusenú kapustu. Cibuľu trochu opražíme, pridáme cukor a karamelizujeme. Pridáme kapustu, rascu, trochu vody a udusíme do mäkka.
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 6

Keď je mäso hotové, necháme ho ešte postať cca 15 minút. Potom nakrájame a podávame s kyslou kapustou, upečenou zeleninou a zemiakmi alebo knedľou, kto ako má rád. Dobrú chuť!
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




5
porcií
160
minút
príprava
140
minút
na 185 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist