Pečené bravčové pliecko na svetlom pive fotorecept

elenas - bez fotkyElenas, 46 ročná žena, Bratislava, 16. apríla 2018 11:18
Ďalšie jej recepty »

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept)Foto: elenas

Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť. Do tohto receptu som sa zamilovala na prvý pohľad. A už inak ani nerobím. Skvelá kombinácia.

5
porcií
160 min
príprava
140 min
na 185 °C

Suroviny

1 kg
1-2 hlavičky
3-4 ks
1-2 ks
1 ks
200-250 ml
trochu
trochu
1 PL
3-4 ks
Dusená kapusta:
1 ks
2 PL
1 kg
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravila som potrebné suroviny. Koreniny si voľte podľa vlastnej chuti.

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso je najlepšie pripraviť večer vopred aby odležalo v marináde. Mäso umyjeme, dobré osolíme a poriadne natrieme roztlačeným cesnakom a koreninami. Zabalíme do potravinovej fólie alebo sáčku a necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ďalší deň zeleninu pokrájame, cibuľu na štvrťkolieska, papriku a paradajky na kolieska a 3-4 strúčky cesnaku na plátky. Hlbší pekáč (ja som zobrala pekáč na kura/kačicu) natrieme olejom ukladáme vrstvami cibuľu, paradajky, papriku a cesnak. Pridáme mäso a pivo (pivo nalejeme na zeleninu, nie na mäso). Prikryjeme pokrievkou a pečieme v zohriatej rúre na 180-190 °C približne hodinu.

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine pečenia, mäso otočíme a necháme piecť bez pokrievky.

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme ešte hodinu až hodinu a pol až je mäso mäkké, mäso otáčame každé 20-30 minút. Ak je potrebné podlejeme ešte pivom alebo vodou. Na mäso ešte môžeme dať kúsok čerstvého masla. K zelenine som ešte pridala aj pár zemiakov na prílohu.

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa pečie mäso pripravíme dusenú kapustu. Cibuľu trochu opražíme, pridáme cukor a karamelizujeme. Pridáme kapustu, rascu, trochu vody a udusíme do mäkka.

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso hotové, necháme ho ešte postať cca 15 minút. Potom nakrájame a podávame s kyslou kapustou, upečenou zeleninou a zemiakmi alebo knedľou, kto ako má rád. Dobrú chuť!

    Pečené bravčové pliecko na svetlom pive (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist