Pečené bravčové mäsko na horčici so smotanovými zemiakmi

Autor receptu: miamia

Nedávno som listovala v mojom prvom kuchárskom zošite, ktorý som si kedysi tvorila spolu s mamou... Je plný skvelých jedál, nenáročných na prípravu, ale chuťovo božských - také "tutovky"...ako vravievala mama. :) Možno bude niekomu inšpiráciou na najbližší obedík...

6
porcií
15-20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Plátky bravčového stehna výdatne potrieme horčicou (môže byť aj kremžská), osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na vrch poukladáme kolieska cibule...
  2. Rozložíme plátky zemiakov...
  3. Posypeme rascou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme zvyšným olejom (príp. bravčovou masťou). Na vrch rozotrieme kyslú smotanu...teda to najlepšie na celom recepte! :)
  4. Prikryjeme alobalom a pečieme na strednej pozícii pri teplote 200 st., cca hodinu (el. rúra). V závere treba alobal na chvíľu odstrániť, aby sa zemiaky trochu pripiekli. Ja zapínam na 10 min. infra (opatrne s ním)... Tento jednoduchý recept má výhodu, že pri ňom nemusíte stáť, netreba ho podlievať, ani nič podobné...dobrú chuť! :)