Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: macusa

Dnes ráno môj chlap len čo otvoril oči, zahlásil, že chce pečené bravčové. Pokazil mi plány! Chcela som niečo lahké zeleninové a on takto... No čo pre neho nespravím? :) Určite bravčové na podobný alebo dokonca rovnaký spôsob pripravujete, ale ako inšpirácia na víkend môže byť, no nie? ;)

2 - 3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé si "zatiahneme" na oleji zo všetkých strán.
  2. Preložíme do pekáča, obalíme v provensálskych bylinkách, pokoreníme a posolíme, pridame bobkové listy, obložime nelúpanými strúčikmi cesnaku ( podľa chuti ) a polejeme olejom ktorý sme predtým použili pri "zatahovaní". Prilejeme asi 1 - 1,5 dcl vody . Prikryjeme alobalom a šup do rúry vyhriatej na 200°C. Takto prikryté pečieme cca 30 minút. Po 30 minútach odokryjeme a pečieme dalšiu pol hodinu. Mäso som nepodlievala a ani nepolievala výpekom - nebolo to potrebné.
  3. Horčicovú omáčku pripravíme nasledovne. Na oleji si opražíme kopcovitú lyžicu hladkej múky.
  4. Pridáme 1 dcl mlieka a ked nám začne "bešamel" hustnúť pridáme 3 dcl vývaru ( kedže som prave nemala čerstvý, rozpustila som si pol kocky bujonu v 3 dcl vody ) poriadne premiešame aby bola omáčka hladká.
  5. Po chvílke, ked začína hustnúť pridáme 1 - 2 lyžice horčice ( dajte radšej jednu, ak Vám bude málo dajte aj druhú ). Nepridávala som soľ ani korenie, ale chuť závisí od horčice ktorú použijete. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.
  6. Po hodine sa nám "prasačinka" takto krásne upiekla.
  7. A takto vyzerá z vnútra : šťavnatá, mäkkučká, jemne ružová...
  8. Na plátky mäsa sme si rozotreli upečené strúčky cesnaku a preliali horčicovou omáčkou. Ako príloha sa hodia pečené zemiaky a chladené pivo. :)