Pečené batáty s cesnakovým dipom

pumaamravec - fotkapumaamravec, 2. októbra 2011

Sladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s nich pripravuje zemiaková kaša s typickou sladkou chuťou, ale Zobraziť celý popisSladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s nich pripravuje zemiaková kaša s typickou sladkou chuťou, ale u nás sú obľúbené s cesnakovým, trochu kyslým dipom, ktorý je v kontraste s ich prirodzene sladkou chuťou.

1
porcia
5 minút
príprava
30-45 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
Dip:
250 g
1 strúčik
 štipka




Postup

  1. 1

    Batáty si nakrájame na rovnako veľké kúsky a dáme piecť pri 220 °C kým nezozlatnú. (30-45 minút, podľa veľkosti kúskov).

    Pečené batáty s cesnakovým dipom  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si dip. Zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli. Batáty si v ňom námačame.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Musím ich vyskúšať, robila som ich iba raz boli v rúre pri pečenom kurati a v tej šťave mi nechutili, možno takto nasucho pečené budú lepšie.
ejta
Jedla som ich tento rok prvýkrát na dovolenke a chuťou mi pripomínali pečené gaštany....
2010
Sladke zemiaky -bataty su super , jeden z problemov je ze na Slovensku su dost predrazene u nas su lacnejsie ako
"normalne zemiaky", vyborne su aj hranolky v rure trochu viac ochutene, sol korenie


bozulka
Samotné som ešte nepiekla,vždy robím zmes rôznej zeleniny.Vyskúšaj pokvapkať oliv.olejom a trošku okoreniť.Ešte mám dva doma tak urobím samotné s dipom.
lailuska
Dnes som kúpila v obchode, budem ich piec ť na večeru, k tomu pečeného pstruha. Už sa tešíme!
kitty
U nás sú pečené bataty častým a obľúbeným jedlom - ja ich olúpem (cca 5-6 kusov), nakrájam na kolieska a tie potom na menšie kúsky - dám do väčšej misy, polejem olivovým olejom (alebo aj repkovým), pridám trošku soľ, nasypem tymián, oregano, bazalku, prípadne ešte štipku viacfarebné korenie, potom dobre premiešam - dám na veľký plech a pečiem cca 30-40 minút.
Ako prílohu tiež podávame dresing z bieleho jogurtu + doňho roztlačiť cesnak, pridať trošku byliniek a štipku soli - celé to môže byť aj ako príloha k akémukoľvek mäsku, ale my máme toto ľahké jedlo radi len tak, ako pochúťku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia