Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky ošúpeme, nakrájame, osolíme, pridáme čerstvú vanilku (vanilku rozkrojíme a vyškriabeme zrniečka), osolíme a uvaríme.
  2. Po uvarení scedíme, pripravíme zemiakové pyré s maslom a mliekom. Krevety opláchneme, speníme ich na masle so šalotkou, pórom, pridáme likér Pernod, šľahačku a varíme, redukujeme asi 30 minút.
  3. Po uvarení prepasírujeme, podľa potreby dohustíme maslom a krátko zredukujeme. Baby karotku očistíme, krátko povaríme v osolenej vode a podávame. Na dozdobenie použijeme limetku.
  4. Náš tip: Treska má jemné mäso a aby sme ho nevysušili, tepelnú úpravu zbytočne nepredlžujeme.