Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky ošúpeme, nakrájame, osolíme, pridáme čerstvú vanilku (vanilku rozkrojíme a vyškriabeme zrniečka), osolíme a uvaríme.
- Po uvarení scedíme, pripravíme zemiakové pyré s maslom a mliekom. Krevety opláchneme, speníme ich na masle so šalotkou, pórom, pridáme likér Pernod, šľahačku a varíme, redukujeme asi 30 minút.
- Po uvarení prepasírujeme, podľa potreby dohustíme maslom a krátko zredukujeme. Baby karotku očistíme, krátko povaríme v osolenej vode a podávame. Na dozdobenie použijeme limetku.
- Náš tip: Treska má jemné mäso a aby sme ho nevysušili, tepelnú úpravu zbytočne nepredlžujeme.
|