Pečená treska
Pečená treska

Pečená treska pod mandľovou perinkou

stanci11 - fotkastanci11, 16. apríla 2017
Pečená treska pod mandľovou perinkou
Foto: stanci11

Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa mi páči, popíšem poznámkami a potom podľa toho kuchtím ;) Zobraziť celý popisRecept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa mi páči, popíšem poznámkami a potom podľa toho kuchtím ;) málokedy mám chuť na rybu, ale akosi mi táto kombinácia padla do oka a musela som vyskúšať - tmavá treska zapečená v „krustičke“ z parmezánu, mandľových lupienkov a petržlenovej vňate - veru, platí pravda odveká „v jednoduchosti je krása“ :)

1
porcia
2 minút
príprava
15+1 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
10 g
20 g
8 g




Postup

  1. 1

    Rybku som opláchla, osušila, pokvapkala citrónom a nechala chvíľku postáť - potom som ju ešte osolila a okorenila čerstvým mlčkom - z oboch strán samozrejme.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 1
  2. 2

    Vedľa v mištičke som si zmiešala mandľové lupienky, najemno nastrúhaný parmezán a najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 2
  3. 3

    Filety som preniesla na plech s papierom na pečenie a na vrch som poriadne popritláčala vytvorenú zmes. Ešte som to pokládla tenučkými plátkami masla a dala piecť.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som to 15 minút na 180 °C, a potom asi minútku pod grilom kým tá "krustička" nechytila peknú farbu.

    Pečená treska pod mandľovou perinkou - obrázok 4
  5. 5

    A obed do pár minút na stole ;) Čo poviete hm? Mne sa to strašne zapáčilo, také ľahučké, svieže jedlo. Niet čo dodať, vyskúšajte, chutí skvelo :)

Diskusia k receptu

katka78
Jednoduchosť, to je moje, pre mňa môže byť. Rybo-znalci, či rybo-milci budú asi namietať voči kombinácii ryba-syr, vraj je to "hriech", ale ja nie som ani jedno ani druhé, u mňa jedlo buď chutí, alebo nie a toto viem, že bude. Vďaka za jednoduchý recept, keď sa vrátim z ciest, vyskúšam.
stanci11
@Katka78 ďakujem pekne za komentár, ak vyskúšaš dúfam že budeš spokojná... inak som netušila že ryba-syr je tabu :D s parmazánom som sa na rybách už totiž stretla... ale je pravda že tam to asi končí :D

haji
Věřím, že by mi tvoje treska chutnala. Jednoduchý, fajnový receptík. Z tabu této kombinace si nic nedělej. Díky za sdílení, milá @Stanci11 !
mijaita
Jedla, resp jsem ochutnala 2cm candata obalovaneho ve strouhance s mandlovyma lupinkama, asi to bylo i dobre. A proto i ctu ten tvuj rc. Muzu ti slibit, ze to delat nebudu, ale, ta krusta se da pouzit i na nerybu, ze? :-) Na něco někdy použiju. Mam rc jeste asi na dve krusty, ty mam rada. Jen to nesmi byt citit rybou! :-) Pri pondelku, pondelku velikonocnim, jsem se zasmala. Prave jsem vyklopila - nevyklopila piskotoveho zajice. A co myslis? Ja nejchytrejsi jsem do testa dala par rozmraz jahod. Zajic ted vypada, ze ma rozparany bricho, kusy tustaly ve forme :-) Ale mam cas, upecu jinyho. Carpe diem! p.s. obrazek mam, ale za ten by me tu asi ukamenovali! :-)
stanci11
@Mijaita no ty si ma pobavila :D :D ja si úplne predstavujem toho zajaca ako sa rozpadá v mieste jahôd...a ešte je to tam aj farebné že hej ? :D :D obrázok mi môžeš hodiť do mailu ak sa ti chce, nech sa tiež zasmejem :) Inak krustu určite môžeš použiť aj bez ryby :D je taká neutrálna takže v pohodičke bude ladiť aj s iným mäskom,,,a tie tvoje obľúbené krusty sú aké?

1x haji
haji
@Stanci11 (17.4.2017 07:16)
Děkuji za přání, i tobě krásné a štědré Velikonoční pondělí!
S tím zajícem je to sranda. Já před dávnými lety chtěla péct velikonoční ovečku. Doma jsme měli několik forem, které si celá ulice chodila půjčovat. Nepolíbená pečením ve formě tohoto tvaru, postupovala jsem bez uvážení. Těsto jsem rozložila do obou polovin a pekla - odděleně. Ani nebudu popisovat, co všechno jsem prováděla, abych z toho měla jeden celek. Jako vrchol improvizace jsem ji potřela džemem a posypala kokosem. Měli jsme tenkrát růžovou ovečku, která si v přímém přenosu lehala. Babička se mi smála, až se za břicho popadala, našla mě až ve fázi slučování. Netušila jsem, že se ovečka peče přiklopená. Kdo nic nedělá, nic nepokazí. Ale také se nic nenaučí.
stanci11
@Haji pravdu máš, chybami sa človek učí ;) som rada že nielen ja mávam sem tam "prešľapy" v kuchyni ...ako bábovku na framforce, alebo šúľance na kašičku :D ale tvoja príhoda je krásna, tá fáza zlučovania ma dostala :D
1x haji
afataga
ja sice nie som moc rybova, ale raz za rok zjem, niekedy aj dva :-), verim, ze toto by mi chutilo, ak by si ma ponukla :-)
@mijaita a @haji dobre ste ma pobavili :-))), mam hovadzinu v rure, tak mam cas, tak si citam a rehocem sa na vasich prihodach, ten zajac asi vyzera ako po nevydarenej operacii, aj ja chcem foto a ta ovecka tiez musela byt uzasna, dik za vesele prihody :-)
jatea
Stanci11, môžem len potvrdiť, že je to výborné. Ja mám ryby rada a takto som už niekoľkokrát piekla lososa.
katka78
Vyskúšané - výborné! U nás chutilo. Síce mandle neboli plátky, ale nahrubo mleté, no to na chuti nič nemení. Vďaka za recept @Stanci11 , bude aj nabudúce. Maj sa pekne :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia