Pečená šťuka na slanine s cesnakom

babkamt - fotkababkamt, 1. novembra 2014
Pečená šťuka na slanine s cesnakom
Foto: babkamt

Syn bol včera na rybách. Chytil šťuku. Tak som ju tentoraz upiekla na údenej slanine s cesnakom.

4
porcie
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
8 plátkov
2 strúčiky
1 kg




Postup

  1. 1

    Rybu som umyla, nakrájala na porcie. Osolenú a pokvapkanú citrónovou šťavou som ju vložila do chladničky. Na obed si vnučka rozkázala hopel popel. Na večeru, keď sme sa vrátili z cintorína som spravila šťuku. Ako prvé som zapla rúru na 180°C. Očistila som 2 strúčiky cesnaku, pretlačila som ich a natrela som ním vnútro ryby. Na vrch som dala tenké plátky údenej slaniny. Rybu som piekla 30 minút.

    Pečená šťuka na slanine s cesnakom - obrázok 1
  2. 2

    Klasickým spôsobom som spravila zemiakovú kašu. Viac fotiek nemám, lebo sme boli všetci hladní, hneď sme sa vrhli na jedlo:-)

    Pečená šťuka na slanine s cesnakom - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne
Uz som tiez skusala dat slaninu k rybe,ale mne to tam raz a raz nepasuje.Rybu som zjedla zvlast a slaninu zvlast:-)) inak tiez vyborna klasika,maslo a citron,no co viac treba..
pusta
či je to len krásny recept, to mäsíčko len spieva :-)
*****
denyany
Šťuka je výborná na akýkoľvek spôsob, aj tento tvoj bol iste chutný. Aj mňa zaujíma, čo je hopel.popel? Ešte som také nepočula...:-)
babkamt
@marianne syn tam chcel mať aj slaninu, tak som mu ju tam dala. V lete bola Terezka na rybárskych pretekoch. Vyhrala super kuchársku knihu venovanú príprave rýb. Len som ju prelistovala, bebo ju brala domov. Aj my sľúbila, že mi ju požičia, no vždy ju zabudne priniesť.Súhlasím, že s citrónom,soľou a maslom je ryba vynikajúca.
babkamt
@pusta ty si ale šikovné žieňa:-) Pozrela som si linky, ktoré si promtne pridala. Moja verzia sa trochu od tých líši. No napriek tomu nepochybujem, že je to dobré. V sobotu som sa pýtala, čo budeme variť a malá hneď povedala, že hopel - popel. Ona má toto jedlo rada:-) Syn chcel rybu,tak sme spravili kompromis a boli obidve jedlá. Všetci boli spokojní. Bodaj by aj nie:-)
@margaretka28 bol to pekný kúsok ryby, verím, že by si rada kúsok ochutnala.
babkamt
@izabella929 ryby sa dá pripraviť na viac spôsobov. Musím občas vymýšľať, aby nebola stále rovnako pripravená. Teší ma, že sa ti recept páči.
pusta
Milá@babkamt , pozrela som si tvoj recept na Hoppel Poppel a veľmi sa i ráta, milujem jedlá z čerstvých surovín :-)
ani zo zužitkovaním už uvareného jedla nepohrdnem.
recept je naozaj veľmi variabilný, tvoja verzia je výborná.
len som chcela prispieť svojou troškou z iného rožka :-)
som rada, že sa nehneváš za to :-)
dakujem ti.
babkamt
@pusta samozrejme, že sa nehnevám:-) Nemám prečo. Aspoň som sa dozvedela správne písanie názvu tohto receptu. Mala by som to opraviť. Tento recept mám od otca. Pridala som ho medzi prvými receptami tu na Vareche. Tiež sa snažím zužitkovať a recyklovať jedlo, aby sa nevyhodilo. Pekný deň ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia