Pečená prekladaná divina

matus113 - fotkamatus113, 14. novembra 2009
Pečená prekladaná divina
Foto: Matus113

Jeden z najlepších receptov, ktoré sme si dovolili pre vás uvariť. Unikát.

4
porcie
140 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2-3 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Divinu nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na plátky a slaninu na kocky. Mäso vrstvovito naložíme tak, že dáme vrstvu mäsa, osolíme a okoreníme, pridáme horčicu, potom cibuľu a slaninu a následne ďalšiu vrstvu mäsa. Rozpustíme maslo, ktoré potom vylejeme do naloženého mäsa. Dáme na 3 dni do chladničky alebo necháme zmraziť.

  2. 2

    Po 3 dňoch dáme mäso do pekáča a zalejeme 2 dcl vody. Dáme piecť do predvyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme minimálne 2 hodiny kým sa mäso nerozpadá. Podávame napríklad s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
karolka
Ahojte varecháci, píše sa, že recept pridal 33-ročný muž, ale ruky, ktoré to pripravovali boli ženské. Ale k receptu: môže to byť celkom dobré, nebola by lepšia kremžská horčica?
Vymazať
snehy
Recept je veľmi dobrý, ja som ale dal všetku zmes do mrazu na týždeň. Mäsko je jemné, rozpadáva sa. Ináč ta zmes (horčica) vyžiera plast :-) použite sklo. Čučoriedková omáčka je k tomu super. Pre vylepšenie chuti diviny pridajte priamo na mäso zmes: tymián, jalovec, rascu a bobkový list. Super sú čerstvé bylinky nasekané na drobno. V zásade na všetko používam soľ čo najhrubšiu, nové korenie a čierne korenie v celku a to všetko ručne rozdrvím v mažiari pred korenením pokrmu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia