Pečená plnená paprika

Autor receptu: moli

Tento recept som dostala od susedy, ktorej som dala svoj vlastný recept na Pizzu a ona mi darovala za odmenu tento.Je fantastický na letné obedy , či večere, výborný za tepla ale je perfektný a osviežujúci aj za studena.Ja zvyknem papriku nahradiť aj cukinou alebo baklažánom.Podáva sa s čerstvým pečivom podľa vlastnej chute.

8-10
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyté papriky po dĺžke prekrojíme a zbavíme žiliek a semienok, zľahka osolíme a položíme ich na plech ktorý sme jemne potreli olejom
  2. Zhotovíme plnku:2 celé vajcia vyšľaháme vo väčšej nádobe so šľahačkou, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, strúhaný Eidam, na kocky nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú salámu ktorú môžeme nahradiť aj Oravskou slaninou a na koniec vmiešame na drobné kocky nakrájané 2 krajce chleba.Všetko spolu dobre premiešame a plníme do nachystaných prepolených paprík.
  3. Pečieme cca 30 minút na 180-200 stupňoch celzia.Asi po 15-20 minútach teplotu pečenia znížime.Keď spodok paprík chytá hnedá farba máme dobrotu hotovú. :-)