Pečená plnená paprika

Autor receptu: violeta

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ryžu si klasicky uvaríme, baklažán nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, ogrilujeme nasucho v kontaktnom grile, alebo z oboch strán na panvici a nasekáme ho na kúsky. Papriky umyjeme a skrojíme im vrchy, vyberieme jadrovníky, môžeme ich len prekrojiť po výške a vybrať semiačka.
  2. Na oleji si opečieme nakrájanú cibuľu a nakrájaný stonkový zeler, chvíľu podusíme, pokiaľ zeler nezmäkne, pridáme rozšľahané vajíčko a hneď ku tejto zmesi primiešame uvarenú ryžu. Pridáme grilovaný a nasekaný baklažán a nakrájanú petržlenovú vňať, alebo nasekaný mladý špenát, premiešame a dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
  3. Zmesou naplníme papriky a uložíme ich do zapekacej misky, na vrch paprík položíme odkrojené vrchy. Takto pripravené papriky zapečieme v rúre, vyhriatej na 200*C, horný aj dolný ohrev, približne 25 minút, podľa toho, či chcete mať papriky chrumkavejšie, alebo radšej prepečené. Ja mám radšej menej prepečené, nemala som 4 červené papriky, preto je jedna biela.
  4. Keď sú papriky zapečené, odstránime im vrchy, ktoré si odložíme a posypeme ich strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry, ktorú vypneme a necháme syr roztopiť.
  5. Papriku podávame teplú, spolu s opečeným vrchom. K tomuto jedlu sa hodí miešaný listový šalát, ja som tentoraz nemala. Ak recept vyskúšate, prajem vám dobrú chuť. ...