Pečená plnená krkovička fotorecept

egreska - fotkaegreska, 19. decembra 2010
Pečená plnená krkovička  (fotorecept)
Foto: egreska

..odporúčam zakryť klávesnicu igelitom, aby ste si ju neoslintali :-))

Suroviny

 bez kosti
 -plátky
  plátkový
Marináda:
 veľa
  sušené
 celá




Postup

  1. 1

    Krkovičku si nakrajame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do konca.Spodok musí zostat v celku.Nasolíme.

    Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si marinadu ,všetko zmiešame okrem soli.

    Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.A nechame cez noc v chladničke.

    Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Pred pečením vložíme do zárezov platok syra a udeneho mäsa.Podlejeme vodou a zakryjeme .

    Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky.Na konci dopečieme do chrumkava odokryte.

    Pečená plnená krkovička  (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
@egre ška ty čaruješ nielen s vareškou ale aj s foťákom, na vrchnej fotke to vyzerá akoby tvoja krkovička mala prinajmenšom meter :-)
danculka
Toto milujem,tiež to robievam s malými obmenami,je to veľmi chutné..
vavan
vyzerá to skvele určite vyskúšam
mojack
Ale na takýto kusisko krkovičky si musím niekoho zavolat.
No a my dvaja by sme ho nestihli zjest ani do konca roka :-))
jerica
perfektná kombinácia , tvoj recept je zaujímavý a určite na stole očarujúci , vykrúti aj nosom , tiež robievam plnenú krkovičku , nožíkom spravím do krkovičky vrece , naložím plnku akú dávam do kuraťa dám piecť , ukladám KK :-))
tinca
@egreska hoci som po večeri aj tak mi tečú slinky a s tými bagetkami čo sú tu, jednoducho mňamka
marianna76
toto takto a pre Vianocami? ... to ja len tak, žeby sme sa začali prejedať skôr? veď treba trénovať. alebo si nechám na neskôr,ale určite spravím, moji chlapi toto majú radi, a tieto bylinky milujeme. Ďakujeme
1x 45678
alzbetka2
tá krkovička vyzerá prudko jedlá, uložená v KK na vyskúšanie :-))))
boda
Aj mne sa zbiehajú slinky, určite to niekedy vyskúšam.
babav
@egreska , zase si sa svojim receptom pochlapila!!!U nas nedostat take prerastene bravcove maso,pouzijem vykostene kare .
egreska
jééminenku,som vedela že sa vam toto mäsko bude pačit :-)) dakujem vam...@evusik veru mala skoro meter chi chi,robila som pre desat žrútov...@mojack nerozpadne sa ,pekne sa to da oddelit a nakrajat na platky,na každom rezni je aj syr aj údené..@marianna určite vam to bude chutit ,tie bylinky tam urobia svoje ..mojej navšteve velmi chutilo a všetci chceli recept :-))@babav aj kare bude dobre ale suchšie.. nech vam všetkým chutí..
alexdidi
krásny recept, výborné prevedenie, foto a tú chuť si viem predstaviť...mňam
duschko
Ukladam do MKK, velmi sa mi tento recept pozdava.
samanka
@egreska zasa takéto úžasné mäsko....určite upečiem na Nový rok, lebo vtedy sa nemá jesť nič, čo malo perie...no a Tvoj "rozprávkový bôčik? Synovi som ho upiekla na narodky pre kamošov a kamošky...len sa tak po ňom zaprášilo, úžasne voňal a aj chutil..pekné Vanoce Ti želám
tatranka
Krásny recept,ohromna pochúťka.A s tou klávesnicou si mala pravdu.Slinky mi veru rečú.
maartina
ďalší skvelý recept od Teba :) ...vyzerá to prudko jedlé, tak toto musím vyskúšať!
tinca
ja by som to krájala šikmo, tak ako sa krája metrový koláč a bolo by to také mramorové. Vyskúšam.
remcula
To nemá chybu!! jenže já dělám tak 2 kusy masa, takže pro mne velmi vzdálené.
stefanus191
super recept, len mi prosim porad, co je korenie 4 farieb, som v Amerike a neviem ako to mam hladat... dakujem..ozaj krasny pohlad...
marianna76
super recept, dnes som robila takéto mäsko... moji chlapi sa riadne najedli, boli potešení. Ďakujem.
egreska
táááááákto velmi sa tešíííííííím :-)))
silvia68
Dnes som to robila, vynikajúce, klobúk dolu, nabudúce musím dať viac mäsa, zjedlo sa prudko rýchlo.
egreska
som poctená,že si si vybrala prave môj receptík na takýto slavnostný obed ...teším sa ,že vam chutilo...
korbacik
... Tvoj recept, egreska, som robila v nedeľu na obed, ja krkovičku v podstate nikdy nerobím, ale už budem:))) Mäsko nebolo mastné, tak som sa odvážila ho upiecť, do zárezov som ešte dala na kolieska pokrájané zemiaky, len tak ma to napadlo a do tej marinády som pridala steakové korenie. Predstavte si, aj dcéra s chuťou jedla, lebo ani ona nemusí mäsko, kde je len trošku mastičky. Bolo k tomu zemiakové pyré a uhorkový šalát. Ďakujem.
marcy
Zuzi neboj,po vybratí z rúry nechaj mäsko trochu v kľude,lebo šťava sa rozpína ( skôr vytečie) po malej pauze sa viacej vstrebe do mäska....mäsko je predkrájané :-DD a vitaj
viera1
Ja myslím,že sa Zuzka bojí krájania pred pečením...Najlepšie ho nakrájaš trošku zmrznuté,ak chceš mať tenké plátky.Polož na linku,z každej strany daj drevenú dosku a môžeš krájať.Dosky zabránia dokrájaniu až do konca.
egreska
@korbacik nejako som prehliadla tvoj komentár,prepáč...som rada že si si to dotvorila po svojom a že vam všetkým chutilo ...@zuzka nemáš sa čoho bát ,určite ti to pojde lahko,len do toho !! odmena bude po upečení :-))
anuska1
Tak práve toto teraz kuchtím, slinky mi tečú ešte je to len na pekáči. Zemiakové pyré a zeleninkový šálát ...Ďakujem za nový recept
vareska1
práve mi spadla sánka .... ale robíš chute tu takto o polnoci :)
dannii2
no a cez vikend toto urobim,mnam,neviem sa dockat :-)
korbacik
... o dva týždne dcéra oslavuje osemnástku a keďže budeme mať hostí, chcela by som uvariť niečo, čo mám odskúšané a chutilo mi to. " Čierny Peter " padol na Tvoju krkovičku, @egreska. Nevedela som sa rozhodnúť čo vlastne na obed, a keďže toto jedlo chutí aj s knedľou a kapustou, alebo so zem. kašou - nech si hostia vyberú.
Nech vedia, čo je to oslava v mojom ponímaní:))))
vierkinha
tak toto by som chcela urobit zajtra k obedu,len tu v Portugalsku nezozeniem ani udene maso ani udeny syr,skusim s udenou slaninkou a obycajnym syrom????
marijanna
hmmm @ Egreška tato je vynikajuca...tuto robim..odkukala som ju n mmb v tvojich receptikoch,tvoju su vsetky cool a taka luxusneeeeee mnami mas moj obdiv..:)
luss44
vyskúšané, dopapané, pochválené.... výborné mäsko, so zemiakovou kašou nemá chybu :) ďakujem z recept
modrykamen
Dal som sa inšpirovať týmto receptom a úspech na Silvestra bol veliký. Akurát som do marinády pridal aj nadrobno nakrájanú cibuľu. Je to predsa diametrálne niečo úplne iné, ako bežne pečená krkovička. A nerobil som to posledný krát.
baculata
Dnes som piekla krkovičku podla Tvojho receptu, fantasticý obed, deti prvý krát bez reptania zjedli krkovičku, díky za výborný recept.
jeanette4210
dnes na obed v podobnej verzii...plnené: plátok prerastenej slaninky,syra a praženička so šampionami (jedna konzerva a 3 vajíčka) krkovička cca 1,7kg.....mňaaaaam.Krájať sa do dá šikmo až ked to stuhne :-)))
tatranocka
@egreska niečo úžasné.Kúpila som krkovičku s kosťou,narezala a robila podľa receptu.Po upečení som ju za horúca vykostila,išlo to ľahko od kosti a potom stačilo dorezať do konca.A bude aj na Silvestra! Vďaka.
volcicka
Musím vyskúšať.vyzerá fakt chutne.len či sa mi podarí kúpiť takú krkovicku aj tu v uk!!!!!
egreska
Tuším si mi už nejaký komentár písala,však ? No vidíš ,to ma nenapadlo ,že to si ty...super :-)
jumbo
VYZERA TO UZASTNE. LEN NEVIEM AKO SI DOSIAHLA ZE PETRZLENOVA VNAT OSTALA TAKA KRASNA ZELENA PO UPECENI. NAPIS DIK
egreska
@jumbo prezradím ti tajomstvo..ozdobila som čerstvou vňaťkou až po upečení :-)
denyany
Dnes sme si pochutili na tomto vynikajúcom jedle. Príprava rýchla a nenáročná, pečie sa samo a výsledok perfektný. Manžel ti posiela pusu na čelo, že veľká vďaka !
denyany
V nedeľu sme mali zas toto výborné mäso a zas veľmi chutilo všetkým. A robila som ho na žiadosť staršej dcéry, ktorá inak krkovičku neje.
egreska
@Denyany dakujem ti za obidva komentare..tesim sa,ze sa stal receptik oblubeny aj u vas..
anina6
tvoj recept idem vyskúšať v nedeľu, dnes som kúpila krásny kus krkovičky, tak idem probovať. pekný večer želam @Egreska.
kopa
aká je to grilovacia horčica ?
nellca
Perfektné vyskúšané mňamka, dnes robim znovu


vera1951
Exkluzivní jídlo... k tomu pečené brambory, tatarka nebo ďábelka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia