Plnená bravčová krkovička
Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a vajce.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a vyklepala. Pripravila som si čerstvú pažítku, ktorú som nakrájala na drobno.
- Mäso som osolila, okorenila. Mastné časti som orezala a nakrájala na malé kocky.
- Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som pažítku a vajce, všetko premiešala.
- Plnku som uložila na mäso.
- A zrolovala.
- Zviazala som kuchynským špagátom a konce poistila šprádlom.
- Mastné odrezky som vypiekla.
- Vyložila na tanier.
- Na tuku som opiekla mäsovú roládu zo všetkých strán.
- Pridala som cibuľu a cesnak, osolila a korenila aj zvonku a podliala červeným vínom.
- Piekla som ju na 160 °C 50 minút. Upečenú roládu som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút. Potom som odstránila špagáty aj špáradlá.
- Nakrájala som ju na plátky.
- Podávala som ju s domácimi zemiakovými hranolkami a paradajkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.