Pečená paprika s bryndzovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica inšpirácia prišla z varechy , ja som si recept prispôsobila mojej chute , určite dakujem vareche za vynikajúce inšpirácie k vareniu. Neudávam množstvá, každý si zvolí pre koľko osôb bude variť.

10
porcií
40 minút
príprava
45-50 minút
na 200/160 °C

Postup

  1. paprika a surové zemiaky
  2. slaninka na kocky
  3. na upraženú slaninku dáme bryndzu , ja som dala 400g z opraženej slaninky som zliala vypečenú masť do nádobky,tú ešte použijeme v recepte
  4. zemiaky nastrúhame
  5. opraženú slaninku zmiešanú s bryndzou dáme do nastrúhaných zemiakov , premiešame , osolíme podľa chuti
  6. zemiakovou zmesou papriku naplníme
  7. naplnenú papriku dáme opiecť na panvicu , papriku podlejem cc ;0,5 dcl vody
  8. plnenú opečenú papriku dáme do zapekacej misy
  9. zakryjeme zemiakovou plnkou , papriku som popichala
  10. na tenko nakrájam cibuľu , kolieska cibule dáme na papriku , polejeme výpekom zo slaninky
  11. dáme oravskú slaninku a..
  12. dám pečiaci papier , popichám , prikryjem alobalom , dáme piecť,
  13. pred dopečením necháme zapiecť odokryté,