Pečená paprika s bryndzovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica inšpirácia prišla z varechy , ja som si recept prispôsobila mojej chute , určite dakujem vareche za vynikajúce inšpirácie k vareniu. Neudávam množstvá, každý si zvolí pre koľko osôb bude variť.
10 porcií |
40 minút príprava |
45-50 minút na 200/160 °C |
Postup
- paprika a surové zemiaky
- slaninka na kocky
- na upraženú slaninku dáme bryndzu , ja som dala 400g
z opraženej slaninky som zliala vypečenú masť do nádobky,tú ešte použijeme v recepte
- zemiaky nastrúhame
- opraženú slaninku zmiešanú s bryndzou dáme do nastrúhaných zemiakov , premiešame , osolíme podľa chuti
- zemiakovou zmesou papriku naplníme
- naplnenú papriku dáme opiecť na panvicu , papriku podlejem cc ;0,5 dcl vody
- plnenú opečenú papriku dáme do zapekacej misy
- zakryjeme zemiakovou plnkou , papriku som popichala
- na tenko nakrájam cibuľu , kolieska cibule dáme na papriku , polejeme výpekom zo slaninky
- dáme oravskú slaninku a..
- dám pečiaci papier , popichám , prikryjem alobalom , dáme piecť,
- pred dopečením necháme zapiecť odokryté,