Pečená nektárinka s plnkou z celozrnných sušienok

michalides - fotkamichalides, 23. júna 2014

a aby to nebolo len tak bez fantázie tak doplníme o jogurt so škoricou, opečené orechy a karamelizovaný med s rumom. Jednoduché, efektívne a Zobraziť celý popisa aby to nebolo len tak bez fantázie tak doplníme o jogurt so škoricou, opečené orechy a karamelizovaný med s rumom. Jednoduché, efektívne a veľmi príjemné...

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
8 ks
20 g
1 ks
1 ks
3 PL
3 PL
25 ml




Postup

  1. 1

    Všeobecne: Ovocie musí byť čerstvé, nepoužívajte zaváraniny. Nektárinka sa dá nahradiť broskyňou, marhuľou...použite to, čo viete zohnať v najlepšej kvalite. Ak je ovocie dosť sladké, cukor do plnky nepridávajte. Sušienky použite svoje obľúbené, ja som si kúpil dáke nemecké celozrnné bez cukru a veľmi mi chutia takže som použil tie(môžete pridať aj sekané mandle ale ja som ich doma nemal a šiel som z toho čo chladnička dala). Rum nenahrádzajte Um-om...použite čo najkvalitnejší...ja ako jeho veľký fanúšik som použil kubánsky (i keď je ho tam málinko, jeho chuť bude krásne cítiť).

  2. 2

    Recept: za prvé: Rúru nahriať na 180 stupňov. Nektarinky rozreže, vyberte kôstku a trošku vydlabte. Sušienky podrvte, zmiešajte s cukrom, vanilkou, žĺtkom a tým, čo ste vydlabali z nektariniek. Nektarinky naplňte zmesou, dajte na plech s pečiacim papierom a pečte cca 20min pri spomínaných 180 stupňoch.

  3. 3

    za druhé: Orechy posekajte a na sucho opečte. Jogurt (ak máte len klasický, tak ho nechajte v plátne odtiecť) zmiešajte s mletou škoricou.

  4. 4

    za tretie: V menšom kastróliku (môžete použiť ten v ktorom sa opekali orechy, stačí vytrieť papier. utierkou) rozpustite med a nechajte skaramelizovat. Odstavte, prilejte do neho rum a miešajte dokým sa tekutiny nespoja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia