Pečená mrkva

Pečená mrkva

Autor receptu: kvakac

Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát.* Preto odporúčam urobte aspoň z kila mrkvy. Recept nám poslala známa mailom, kde recept vzala neviem. No viem, že je to dobré.

2 - 3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. No poďme na recept. Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolky. Dáme do hrnca, použijeme hrniec s nelepivým dnom, alebo pod mrkvu použijeme papier na pečenie. Na mrkvu dáme všetko čo je napísane v surovinách a poriadne zamiešame, nech sa to pekne nalepí na mrkvu. Položíme pokrievku na hrniec, alebo zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Zapneme na 190 °C. Pečieme asi 25 minút. Po tomto čase dáme pokrievku preč a ešte pečieme 20 minút odokryté.
  2. A máme hotovo. Voňalo to riadne, tak sme začali koštovať a beda až nič neostalo v hrnci. Tak musela sa urobiť druhá várka k obedu. Nikdy so nemyslel, že môže mrkva takto chutiť. Jednoduché a lacné a hlavne dobré.