Pečená mrkva
Pečená mrkva
Autor receptu: kvakac
Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát.*
Preto odporúčam urobte aspoň z kila mrkvy. Recept nám poslala známa mailom, kde recept vzala neviem. No viem, že je to dobré.
2 - 3 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- No poďme na recept. Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolky. Dáme do hrnca, použijeme hrniec s nelepivým dnom, alebo pod mrkvu použijeme papier na pečenie. Na mrkvu dáme všetko čo je napísane v surovinách a poriadne zamiešame, nech sa
to pekne nalepí na mrkvu. Položíme pokrievku na hrniec, alebo zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Zapneme na 190 °C. Pečieme asi 25 minút. Po tomto čase dáme pokrievku preč a ešte pečieme 20 minút odokryté.
- A máme hotovo. Voňalo to riadne, tak sme začali koštovať a beda až nič neostalo v hrnci. Tak musela sa urobiť druhá várka k obedu. Nikdy so nemyslel, že môže mrkva takto chutiť. Jednoduché a lacné a hlavne dobré.