Plnená tekvica

Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 190 °C

Postup

  1. Na drobno si pokrájame šampiňóny, paradajky a cibuľku.
  2. Cibuľu a šampiňóny opražíme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak.
  3. Podlejeme troškou vývaru, pridáme špenát a napokon paradajky, dobre premiešame.
  4. Rozhabarkujeme si múku s mliekom, pridáme k zmesi a pri stálom miešaní privedieme k varu, pridáme sojakrém a povaríme spolu 2-3 minutky.
  5. Tekvicu si rozpolíme, ošúpeme a vydlabeme lyžicou. Osolíme zvrchu aj zospodu.
  6. Obe polovice zabalíme do alobalu aby lepšie udržali tvar a naplníme zmesou.
  7. Posypeme strúhaným syrom (ja som použila môj obľúbený od značky Go Veggie).
  8. Zapečieme na 55 minút (ja som po 40 minútach plech vybrala, posypala ešte troškou syra a dala ďalej piecť na 15 minút).
  9. Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou, šalátom alebo jeme len tak tekvicu samú o sebe, komu ako chutí. Dobrú chuť! :)