Pečená ryba

Pečená maslová ryba so zemiakovo-cviklovým pyré

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Osolenú červenú repu dáme piecť v alobale do rúry zohriatej na 170 °C na asi 45 minút podľa veľkosti. Červenú repu po upečení očistíme a rozmixujeme. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a spravíme z nich pyré zjemnené maslom. K pyré primiešame rozmixovanú upečenú červenú repu.
  2. Maslovú rybu ochutíme bielym mletým korením a soľou, do ktorej nastrúhame citrónovú kôru. Opečieme na oleji s tymianom a estragónom. Keď je ryba zo všetkých strán opečená, vložíme ju do rúry vyhriatej na 180 °C na 18 minút.
  3. Pak choi kapustu dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej vriacej vody, vyberieme ju do ľadovej vody a potom orestujeme na masle.