Pečená ryba
Pečená maslová ryba so zemiakovo-cviklovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Osolenú červenú repu dáme piecť
v alobale do rúry zohriatej na 170 °C na
asi 45 minút podľa veľkosti. Červenú repu po upečení očistíme a rozmixujeme. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a spravíme z nich pyré zjemnené maslom. K pyré primiešame rozmixovanú upečenú červenú repu.
- Maslovú rybu ochutíme bielym mletým korením a soľou, do ktorej nastrúhame citrónovú kôru. Opečieme na oleji s tymianom a estragónom. Keď je ryba zo všetkých strán opečená, vložíme ju do rúry vyhriatej na 180 °C na 18 minút.
- Pak choi kapustu dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej
vriacej vody, vyberieme ju do ľadovej
vody a potom orestujeme na masle.
|