Pečené danielie mäso
Pečená lopatka a krk z daniela na koreňovej zelenine s červeným vínom (fotorecept)
Autor receptu: peter9766
Dostal som sa trochu k divine, tak som skúšal a vyšlo.
4 porcie |
30 minút príprava |
150 minút na 220 °C |
Postup
- Lopatku a krk prešpikujeme slaninkou. Posypeme korením na divinu a soľou. Potom vložíme na noc do chladničky. Na druhý deň môžeme na panvici s olejom lopatku a krk trochu zatiahnuť zo všetkých strán. Vo výpeku prepražíme nakrájanú cibuľu, ktorú následne vysypeme do pekáča, kde sme si aj nakrájali koreňovú zeleninu. Na to položíme lopatku a krk z daniela. Pekáč prekryjeme alobalom a dáme dusiť do rúry asi na 1 a 1/2 hodinu podľa veľkosti mäska.
- Potom to podlejeme červeným suchým vínkom, ja som použil Bikavér. Pol hodinky som ešte podusil a potom odkryté ďalšiu pol hodinku piekol, pričom pred tým som mäsko obrátil. Keď sa mäsko dopieklo, tak som ho vybral na tanier a obral som mäsko od kosti. Výpek spolu so zeleninou som rozmixoval.
- Kto nechce použiť korenie na divinu tak tam stačí soľ a čierne korenie. Ja som sa rozhodol ako prílohu dať zemiačky. Dobrú chuť.