Pečená krkovička so slovenskou ryžou a farebnou oblohou

martina1990 - fotkamartina1990, 30. septembra 2015
25 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks stredne veľká
 ľubovoľná mrazená
6 ks
500 g slovenská
4 strúčiky
3 ks




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na rezne, vyklepeme. Okoreníme. V panvici na masti si rezne narýchlo opečieme. Cibuľu a cesnak si nakrájame a dáme do pekáča. Na to poukladáme mäso a zalejeme to výpekom, prípadne podlejeme vriacou vodou. Mäso pečieme v rúre na 180 stupňov 1 hodinu.

  2. 2

    Mrazenú zeleninu uvaríme vo vriacej osolenej vode, brokolicu nakrájame, uvaríme a scedíme. Slovensku ryžu si najprv na oleji opražíme do zlatohneda, zalejeme vriacou vodou a varíme do mäkka. Scedíme a podávame spolu s volským okom.. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
mne by u vás chutilo:-) zeleninu hlavne tú mrazenú zvyknem len podusiť, ostane v nej viac chuti. A odkedy som čítala, že varom sa stráca najviac cenných látok, snažím sa všetko, čo sa dá, pariť:-)
martina1990
:):) Ďakujem veľmi pekne...Tak ma to teší..:) A s tým parením, vyskúšam..
mesiar50
Uvarila si skvelo vyzerajúce jedlo,určite by mi chutilo.
evanaaa
@martina1990 , Maťka, ani nevieš, ako sa mi ten tvoj tanier páči, teda, to, čo je na ňom. Už som si aj ja povedala, že spravím k mäsu okrem prílohy aj zeleninu a tú mrazenú dosť využívam, neviem prečo, ale chutí mi viac, ako keby som podusila čerstvú, ale inak aj z takej varím, z čerstvej, ale mrazenú mám vždy nejakú poruke. Tento recept si ukladám, mám v mrazničke plátky krkovičky, tak spravím. A tú tarhoňu k tomu tiež......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia