Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou

Autor receptu: monty469

Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce veľmi zdravé jedlo, ale veľmi chutné a raz za čas to určite neuškodí. Klasické knedle som nahradila zemiakovými, lebo tie nám viac chutia.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií a natrieme ňou mäso minimálne 12 hodín pred pečením. Dáme do nádoby a necháme v chladničke odležať.
  2. Na druhý deň krkovičku vyberieme z marinády. Pokrájame 1 cibuľu, ktorú orestujeme na masti, pridáme krkovičku, opečieme z každej strany tak, aby sa uzavreli póry. Preložíme na pekáč aj s výpekom, pridáme zvyšok marinády, dolejeme asi 2dcl vody, zakryjeme a dáme piecť do rúry na 200°C cca. 1,5 až 2 hodiny. Občas podlejeme a posledných 15 minút pečieme odkryté, nech sa urobí kôrka. Mäso potom vyberieme, výpek prepasírujeme a zjemníme maslom. /mäso pečieme v kuse/
  3. Knedle: zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme pod tečúcou vodou, ošúpeme ich a ešte teplé prelisujeme alebo roztlačíme a necháme vychladnúť. Potom k nim primiešame vajíčka, roztopené maslo, preosiatu hladkú múku a detskú krupicu, nastrúhaný muškátový oriešok a soľ. Vymiesime hladké cesto. Pomúčenými rukami tvarujeme knedle. Ja každú zabalím do potravinárskej fólie, ale nemusí to byť a dáme variť do horúcej vody na 20 minút /ja formujem valčeky s priemerom 6cm a dĺžkou 25cm/.
  4. Kapustu si pokrájame nadrobno. Na masle speníme cibuľu, pridáme 2PL kryštálového cukru, necháme skaramelizovať, pridáme soľ, korenie, drvenú rascu, bobkový list, nové korenie, 1PL octu,kapustu,podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme nastrúhané jablká, ak treba ešte dochutíme koreninami, prípadne octom. Ja do kapusty ešte pridávam aj výpek z mäsa podľa chuti.
  5. Nakoniec všetko naservírujeme, výpekom prelejeme mäso a knedle a podávame. Prajem dobrú chuť!