Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 15. júla 2012
Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/
Foto: pusta

Aj v nedeľu sa môže navariť chutné jedlo bez toho, aby sa gazdinka upracovala a padala od únavy. Veď nedeľa je predsa sviatok, Zobraziť celý popisAj v nedeľu sa môže navariť chutné jedlo bez toho, aby sa gazdinka upracovala a padala od únavy. Veď nedeľa je predsa sviatok, ktorý sa má svätiť a preto ponúkam tento recept na vyskúšanie.

2
porcie
20 minút
príprava
45 + 15 minút
na 180/200 °C

Suroviny

300 g
2 ks
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 štipka
2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Krkovičku som pokrájala na rezne o váhe cca 150 g, po obvode som ju narezala, aby sa pri pečení nekrútila, naklepala, osolila som ju z oboch strán a nechala som ju 2 hodiny odpočívať.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Očistené jablká som pokrájala na 1/4-tiny, vykrojila som jadrovník a odstránila stopku.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Každú štvrťku som pokrájala na plátky o hrúbke 2 - 3 mm.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Plátky jablk som dala na tanier a...

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    okorenila som ich štipkou škorice, ak sú jablká veľmi sladké, možno ich pokvapkať citronovou šťavou, ja som to nerobila.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Na dno pekáča na spodok som rozložila vrstvu cibule.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Na cibuľu som rozložila vrstvu jabĺk.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Na jablká som položila pripravenú krkovičku.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Teraz je poradie iné, na mäsko som najprv dala jablká.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 11
  12. 12

    Na jablká som rozložila II. vrstvu cibule, ktorá tvorila vrch. Teda vrstvy idú nasledovne: cibuľa - jablká - mäsko - jablká - cibuľa.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 12
  13. 13

    Podliala som trochou vody a pokvapkala olejom, viac oleja netreba, mäsko pustí dosť tuku. Pekáč som prikryla alobalom, vložila na 45 minút piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov C. Potom som odstránila allobal, zvýšila som teplotu na 200 stupňov C a piekla ešte 15 minút, kým mäsko nezískalo peknú zlato-hnedú farbu.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 13
  14. 14

    Podávala som s dusenou ryžou a pod mäsko som dala upečené jablká s upečenou cibuľou a vypečenou šťavičkou jemne slladko-kyslej chuti, čo výborne harmonizuje s mäsom, ktoré tiež prevzalo túto jedinečnú chuť.

    Pečená krkovička na jablkách s cibuľou /fotorecept/ - obrázok 14

Diskusia k receptu

afataga
je to vyborna kombinacia, takto som este nerobila, ale grilovali sme krkovicku s jablkami, prilezitostne vyskusam aj takto
waocipa
super ako všetke recepty ktoré tu prezentuješ,recept si ukladám na jabĺčkach som ešte nie robila nijaké mäsko tak vyskúšam...
zdenkas
Receptík sa mi páči-ukladám a určite vyskúšam.
sylvinka
Veľmi pekný,precízne spracovaný recept,zatiaľ som na jablkách len dusila mäso,skúsim aj takto upiecť.
letisia
Páčia sa mi všetky tvoje recepty. Sú podľa môjho gusta.
neposed
mam rada chut maska podfarbenu sladkym. Vyborny receptik a vsetko v jednom pekaci. Chute sa prepoja, nestoji to vela casu a dobrota je na svete. Hladosi ku stolu!
rea1
robievam, len bez cibule. maso a vedla neho jablka pokrajane na vacsie kusky, aby sa pri tepelnej uprave cele nerozpadli a aby v nich ostali kusky. a jablka zvyknem hodne okorenit mletym ciernym korenim. ako kombinacia je to mnamka.
valeri
Páči sa mi to, ešte som takto mäso nepripravovala, vyskúšam
cinkla
Hmmm, to musi byt baj...,bajecne. Urcite vyskusam. Vdaka.
tiziana
predpokladám, že to bude určite aj šťavnatejšie kvôli jablkám...fakt zaujímavé :)

sjuz
mám veľmi rada kombináciu cibule a jabĺk, dá sa takto robit aj kurča...je to býborné.
garanco
Recept si ukladám, mám rada mäso s jablkami. Ten postup si zvolila výborne, chuť mäsa a jednoduchý postup. V nedeľu urobím v remoske - na chate nemám rúru, ale podľa dobrých rád "Varecháčok" v nej robím už všetko, aj chlieb, aj koláče, aj mäso).
doka
Už sa pečie v rúre. Ďakujem za recept. :)
vera79
presne takyto recept som na zajtra hladala, tesim sa na obed :-)
dakujem
taktak
dobre to vyzera,teraz to robim...uz sa neviem dockat,som hladny ako pes...haf!!!:)
pusta
dakujem všetkým za milé komentíky.
pusta
@taktak , veru ako pes...haff :-) uurčite budeš veľmi spokojná, som veľmi rada, že už sa ti pečie tá úžasná dobrotka. potom daj vedieť, či si si pochutila :-)
dakujem ti za úžasnú potešujúcu správu.
bubrienka1
..všetko vyšlo, obed sa vydaril... zatial som mäsko s cibulou a jablkami nekombinovala... stojí to však zato...
výborné a veľmi jednoduché.
lucwika
Ahojte, mna tiez zaujal tento recept.... varila som ale z vacsieho mnozstva ingrediencii... teda z 1kg masa...
ja osobne by som poradila nepodlievat, je to zbytocne, nakolko jablka, cibula a maso pustia tolko vody ze mne sa to nepieklo ale vatilo. Mozno som spravila chbu v tom ze som to dala piect do janskeho skla a aprvych 45minut piekla zakryte... potom som stavu zliala a este 30 minut piekla lebo maso bolo este gumene... potom som zas zliala stavu, (neviem kde sa brala... ) a prelozila na klasicky hlboky plech a supla este naspat, masko uz bolo makkucke ale hcdlo to chytit este take pekne opalenie... ale vonia cely byt toho.... mnam.... este uvazujem ze tu stavu co mi ostala, cast odoberiem a trochu zahustim a pouzijem....
pusta
@lucwika , dovolím si s tebou nesúhlasiť.
na začiatku treba podliať trochou vody,a síce preto, aby sa cibuľa hned na začiatku prípravy nespálila, tá odička sa rýchlo odparí a potom už pustí šťavu to ostatné.
no chybu si spravil, ako sama pášeš, nič netreba zlievať, ak je od začiatku v klasickom pekáči, ešte sa po 45 minútach pečenia zapečie mäsko 15 minút do farby a tým sa zahustí aj samotná šťavička, teda žiadne zahusťovanie múkou!!!
recept je napísaný jasne a treba sa ho držať v celom postupe :-)
pusta
@lucwika , som rada, že sa ti recept páči a chutil ti.
nemám nič proti tomu, ak si ho upravíš podľa seba, len ťa veľmi pekne poprosím, neupravuj môj recept, nechaj ho tak, ako je.
dkujem za pochopenie i za skvelú správu.
pusta
@bubrienka1 ,som veľmi rada, že sa ti môj receptík vydaril a veľmi chutil.
áno, veľmi jednoduché a výborné.
dakujem za úžasnú správu.
berta
robievala som krkovičku aj kuracie stehná bez cibuľe,ale som cibuliar tak s cibuľou to je najlepšie.Ďík.
beatacsontosova
keďže môj drahý nedopatrením kúpil namiesto karé s kosťou krkovičku s kosťou, tak som špekulovala čo s tým, ja krkovičku zriedkavo robím (jedine pečené mäsko, kapusta, knedľa, no knedľu sme mali minulý víkend), tak som vyskúšala toto, keďže akurát spracúvam jablká a už neviem kam s nimi, teda nebíčko v papuľke, piekla som presne podľa receptu, nič tomu nechýba, drahý sa poteší večer keď príde z práce :-)
pusta
@beatacsintosova , to ma nesmierne teší,l že máš nebíčko v papuľke :)))
určite bude večer chutiť aj tvojmu drahému :-)
dakujem za krásne uznanie .
Prajem vám obom Dobrú chuť!
hralka
je večer,mäsko mám pripravené na vyklepanie a zajtra to ihneď vyskúšam,receptík sa mi páči




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia