Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Pridávam trošku iný recept na pečenú krkovičku a spolu s červenou kapustou , je úžasný. Zároveň prikladám aj recept na červenú dusenú kapustu s jablkami, ako ju robím ja.
3 porcie |
20 minút príprava |
60-80 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Mäso po umytí a osušení nakrojíme na krajoch, aby sa netočilo, našpikujeme kúskami cesnaku, posolíme, pokoreníme a posypeme celou rascou. Na pekáč nakrájame na hrubšie plátky cibuľu striedavo bielu a červenú. Ešte pridáme na pekáč hlávky bezstrukového cesnaku, ktoré budeme servírovať spolu s mäsom.Nakoniec podlejeme cca 2 dcl čierneho piva /ja som mala 1/3 Zlatý bažant a dáme ho zakryté piecť asi na 6O-8O minút. Môžeme piecť aj celý kúsok krkovice, ja zvyknem vykostené plátky. 30 minút pred dopečením dáme aj na plátky mäsa po koliesku cibule.
- Medzi pečením mäsa si pripravíme dusenú červenú kapustu. Na oleji opečieme do sklovita malú cibuľku, pridáme červenú kapustu, rascu celú,klinčeky a škoricu. Z 2-3 PL lyžíc si urobíme bledší karamel, ktorý pridáme ku kapuste. Nakoniec pridáme jablká olúpané a pokrájané na malé mesiačiky. Spolu dusíme kým jablká nezmäknú, ale nesmú sa rozvariť. Potom pridáme červené vínko a po odparení alkoholu kapustu ešte dochutíme /cukor,soľ,ocot/ a nakoniec zahustíme jedným porajbaným surovým zemiakom.
Kto nechce jablká na mesiačiky môže dať postrúhané. Ale práve mesiačiky tam vyniknú.
- Pečenú krkovičku servírujeme s parenou knedľou a dusenou červenou kapustou ako aj s pečeným cesnakom. Dobrú chuť!