Pečená krkovička na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Pridávam trošku iný recept na pečenú krkovičku a spolu s červenou kapustou , je úžasný. Zároveň prikladám aj recept na červenú dusenú kapustu s jablkami, ako ju robím ja.

3
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Mäso po umytí a osušení nakrojíme na krajoch, aby sa netočilo, našpikujeme kúskami cesnaku, posolíme, pokoreníme a posypeme celou rascou. Na pekáč nakrájame na hrubšie plátky cibuľu striedavo bielu a červenú. Ešte pridáme na pekáč hlávky bezstrukového cesnaku, ktoré budeme servírovať spolu s mäsom.Nakoniec podlejeme cca 2 dcl čierneho piva /ja som mala 1/3 Zlatý bažant a dáme ho zakryté piecť asi na 6O-8O minút. Môžeme piecť aj celý kúsok krkovice, ja zvyknem vykostené plátky. 30 minút pred dopečením dáme aj na plátky mäsa po koliesku cibule.
  2. Medzi pečením mäsa si pripravíme dusenú červenú kapustu. Na oleji opečieme do sklovita malú cibuľku, pridáme červenú kapustu, rascu celú,klinčeky a škoricu. Z 2-3 PL lyžíc si urobíme bledší karamel, ktorý pridáme ku kapuste. Nakoniec pridáme jablká olúpané a pokrájané na malé mesiačiky. Spolu dusíme kým jablká nezmäknú, ale nesmú sa rozvariť. Potom pridáme červené vínko a po odparení alkoholu kapustu ešte dochutíme /cukor,soľ,ocot/ a nakoniec zahustíme jedným porajbaným surovým zemiakom. Kto nechce jablká na mesiačiky môže dať postrúhané. Ale práve mesiačiky tam vyniknú.
  3. Pečenú krkovičku servírujeme s parenou knedľou a dusenou červenou kapustou ako aj s pečeným cesnakom. Dobrú chuť!