Pečená krkovička, červená kapusta a žemľová knedľa

Autor receptu: olinecka

Miluju to moji chlapi.

8-9
porcií
40 minút
príprava
120+35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme ,očistime cesnak 5 kuskov poprekrajame ,narežeme platky slaninu asi 10 kuskov a tym prešpikujeme krkovičku.Urobime dierku do mäsa a vložíme cesnak ,slaninu.Na pekač dame olej nakrajame si cibuľu ,ktoru orestujeme do sklovita pridame mäso ,ktore osolime posypeme paprikou a rascou. Dame piecť do rury ,ktoru sme predhriali na 190 stupňov.Mäso počas pečenia polievame vypekom a podlejeme trochou teplej vody.Pečieme asi 2 hodiny.
  2. Pripravime si cesto na knedľu.Rožky alebo žemle pokrajame na male kusky dame do väčšej misy.Pridame mlieko ,muku,krupicu soľ podľa chuti žltka a z bielkou urobime tuhy sneh.Všetko dobre premiešame a davame do mikrotenovych sačkou .Sačky uzavrieme motuzom a zrolujeme pripravene knedle dame do vriacej vody na 35 minut a zakryjeme počas varenia neodkryvame prikrývku.Keď su uvarene ešte v sačku nechame vychladnuť.
  3. Cukor skaramelizujeme a pridame kapustu.Dusime asi 20 minut a potom podavame s knedľou a pripravenym mäsom.Prave som dovarila.