Pečená krkovička, červená kapusta a žemľová knedľa
Autor receptu: olinecka
Miluju to moji chlapi.
8-9 porcií |
40 minút príprava |
120+35 minút na 190 °C |
Postup- Mäso umyjeme ,očistime cesnak 5 kuskov poprekrajame ,narežeme platky slaninu asi 10 kuskov a tym prešpikujeme krkovičku.Urobime dierku do mäsa a vložíme cesnak ,slaninu.Na pekač dame olej nakrajame si cibuľu ,ktoru orestujeme do sklovita pridame mäso ,ktore osolime posypeme paprikou a rascou. Dame piecť do rury ,ktoru sme predhriali na 190 stupňov.Mäso počas pečenia polievame vypekom a podlejeme trochou teplej vody.Pečieme asi 2 hodiny.
- Pripravime si cesto na knedľu.Rožky alebo žemle pokrajame na male kusky dame do väčšej misy.Pridame mlieko ,muku,krupicu soľ podľa chuti žltka a z bielkou urobime tuhy sneh.Všetko dobre premiešame a davame do mikrotenovych sačkou .Sačky uzavrieme motuzom a zrolujeme pripravene knedle dame do vriacej vody na 35 minut a zakryjeme počas varenia neodkryvame prikrývku.Keď su uvarene ešte v sačku nechame vychladnuť.
- Cukor skaramelizujeme a pridame kapustu.Dusime asi 20 minut a potom podavame s knedľou a pripravenym mäsom.Prave som dovarila.
|