Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre
nemäsožravú časť ľudstva :)
15 minút príprava |
30 minút na 230 °C |
Postup
- Zeleninu očistíme a nakrájame približne na rovnaké kúsky, hranolčeky, či čo sa Vám páči, polejeme roztopeným kokosovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a upečieme v rúre zohriatej na 230 stupňov asi 30 minút, to posúdite podľa vlastnej rúry a vzhľadu zeleniny.
- Kardamon vylupneme z tobolky, pridáme chilli a podrvíme, zázvor nastrúhame a zohrejeme na panvici olej a rozvoniame na ňom koreniny, pridáme upečenú zeleninu, trochu pomiešame, ale nie veľmi vášnivo, aby sme ju nepopučili. Prilejeme kokosové mlieko, prevaríme a prihodíme špenát, krátko povaríme, aby zvädol a odstavíme.
- Vytlačíme šťavu z polovice citrónu a omáčku jemne okyslíme. Ako prílohu som robila červenú quinou, dobre ju prepláchneme vriacou vodou, aby stratila horkosť, zalejeme raz takým množstvom vody, trošku osolíme a 15 minút varime. Všetko!