Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre nemäsožravú časť ľudstva :)

15 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame približne na rovnaké kúsky, hranolčeky, či čo sa Vám páči, polejeme roztopeným kokosovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a upečieme v rúre zohriatej na 230 stupňov asi 30 minút, to posúdite podľa vlastnej rúry a vzhľadu zeleniny.
  2. Kardamon vylupneme z tobolky, pridáme chilli a podrvíme, zázvor nastrúhame a zohrejeme na panvici olej a rozvoniame na ňom koreniny, pridáme upečenú zeleninu, trochu pomiešame, ale nie veľmi vášnivo, aby sme ju nepopučili. Prilejeme kokosové mlieko, prevaríme a prihodíme špenát, krátko povaríme, aby zvädol a odstavíme.
  3. Vytlačíme šťavu z polovice citrónu a omáčku jemne okyslíme. Ako prílohu som robila červenú quinou, dobre ju prepláchneme vriacou vodou, aby stratila horkosť, zalejeme raz takým množstvom vody, trošku osolíme a 15 minút varime. Všetko!