Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Príjemný sviatočný deň som pre mojich milých obohatila pečenou kačkou s plodmi jesene..kačku som po dopečení potrela zázvorovým medom..klasickú žemlovú plnku som obohatila pečenými pečienkami na cibuľke a varenými gaštanmi..zbytok gaštanov som piekla v trúbe s kačkou..

10
porcií
35+225 minút
príprava
225 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačku som vybrala z mrazničky už piatok večer..v sobotu som ju poriadne nasolila znútra aj zvonku a uložila do chladničky...dnes som ju umyla od soli, a znova posolila , ale už iba primerane..
  2. pripravila som si plnku..rožky som pokrájala, pokropila len tak ľahko s mliekom..na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť, pokrájané pečienky som orestovala spolu s cibuľkou..pridala som ich k rožkom spolu s pokrájanými gaštanmi..
  3. pridala som rozšľahané vajcia...do ktorých som pridala soľ aj mleté korenie..
  4. naplnila som kačku..zvonku som ju osolila a posypala rascou..
  5. uložila som ju na plech a vložila do trúby vyhriatej na 200st. neskôr som teplotu znížila na 180 st. a piekla sa 200 min. potom som ju celú potrela zázvorovým medom a vložila znova na 15.min. zapiecť...kačku som pokrájala uložila na plech a ešte do chrumkava dopiekla 10 min..
  6. pokiaľ sa piekla kačka, pripravila som si červenú kapustu...na troške oleja som opražila cibuľku, pridala som 1 lyžicu cukru a nechala zkaramelizovať...pridala som pokrájanú červenú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, celú rascu, podliala som octom...dusila som ju 20 min. potom som k nej pridala olúpané a pokrájané jabĺčka, podliala som ju červeným vínom a dusila do mäkka..už k hotovej a mäkkej kapuste som pridala 2 lyžice drienkový lekvár a nechala ešte prejsť varom knedlíky som si pripravila ešte v sobotu, lebo som ich robila viac, tak som potrebovala na to dosť času..
  7. jedlo som uložila na taniere, pridala som aj plnku s pečenými gaštanmi...obedík ako lusk..a moji milí hostia si veru veľmi pochutnali.. kačacie prsia som pokrájala na úhľadné plátky, takže porcií bolo akurát dosť...prajem vám dobrú chuť...