Pečená kačica - ako ju pripravujem, pečiem (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Sezóna vinobrania , pečených husí , kačíc je tu , ponúkam môj postup prípravy chutnej pečenej kačky.

3,5 h minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň pred pečením kačicu osolím , tak aby som ju nemusela oplachovať , nechám kačicu osolenú do druhého dňa ,
  2. pred pečením, kačica , pripravené umyté jabĺčka , vylúpený jadrovník zo strany kvetu
  3. jabĺčka vložím do hrudnej časti kačice ,
  4. na kačke zdvihnem trtol , stehná pritiahnem , podložím trtol pod cvernu a zviažem , trtol aj s preloženou kožou zafixujem ihlicami ,
  5. varila som zároveň polievku z drobov , podliala som kačicu dva deci vývarom,
  6. doliala som vodu , cc; 4dcl
  7. vložím do vyhriatej rúry , kačicu nechám pri teplote 200 °; desať minút odokrytú , koža sa zatiahne
  8. počas pečenia často polievam s výpekom , prikrytú kačicu pečiem pomaly pri teplote 160°;
  9. pred dopečením potriem kačicu medom ,
  10. po natretí medom , nechám s pokrievkou pomaly piecť ešte dobrú pol hodinu , dávam si záležať , aby koža sa neroztrhla,
  11. Desať minút pred dopečením , nechám dopiecť kačicu bez pokrievky. Upečená , mäkučká , šťavnatá , môžeme porcovať !!
  12. hotovo!!