Pečená kačica - ako ju pripravujem, pečiem (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Sezóna vinobrania , pečených husí , kačíc je tu , ponúkam môj postup prípravy chutnej pečenej kačky.
3,5 h minút tepelná úprava |
Postup- Deň pred pečením kačicu osolím , tak aby som ju nemusela oplachovať , nechám kačicu osolenú do druhého dňa ,
- pred pečením, kačica , pripravené umyté jabĺčka , vylúpený jadrovník zo strany kvetu
- jabĺčka vložím do hrudnej časti kačice ,
- na kačke zdvihnem trtol , stehná pritiahnem , podložím trtol pod cvernu a zviažem , trtol aj s preloženou kožou zafixujem ihlicami ,
- varila som zároveň polievku z drobov , podliala som kačicu dva deci vývarom,
- doliala som vodu , cc; 4dcl
- vložím do vyhriatej rúry , kačicu nechám pri teplote 200 °; desať minút odokrytú , koža sa zatiahne
- počas pečenia často polievam s výpekom , prikrytú kačicu pečiem pomaly pri teplote 160°;
- pred dopečením potriem kačicu medom ,
- po natretí medom , nechám s pokrievkou pomaly piecť ešte dobrú pol hodinu , dávam si záležať , aby koža sa neroztrhla,
- Desať minút pred dopečením , nechám dopiecť kačicu bez pokrievky. Upečená , mäkučká , šťavnatá , môžeme porcovať !!
- hotovo!!
|