Pečená jogurtová torta

Autor receptu: dora

Nasledujúci koláčik Vám ručičku na váhe rozhodne neposunie. Jednak neobsahuje žiadne vajíčka ani tuky, jednak ani k jeho príprave tú váhu nepotrebujete! Rozhodne stojí za vyskúšanie! Použila som formu o priemere 25 cm. Ako ovocie môžeme použiť hocičo podľa chuti, ale hodí sa kyslejšia chuť. Pod "kelímkom" rozumieme ten istý od jogurte, teda veľkosť 375g.

Postup

  1. Všetko okrem ovocia v mise zmiešame do hmoty, ktorá má konzistenciu a vzhľad ako kysnuté cesto. Dobre vareškou premiesime, aby sa ingrediencie prepojili, ale netreba prácne miesiť ako kysnuté cesto.
  2. Vylejeme na plech a posypeme ovocím. V prípade, že chceme mať ovocie aj ponorené v ceste, je lepšie to urobiť tak, že najprv vylejeme polku cesta, posypeme ovocím, potom zbytok cesta, utľapkáme, posypeme ovocím a nakoniec posýpkou.
  3. Posýpku vymiesime z masla, múky, cukru a škorice na sypkú hmotu, ktorou posypeme koláč. Pečieme pri 180°C cca 30 min.