Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, Zobraziť celý popisTradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 130 °C

Suroviny

1000 g
500 g
3 strúčiky
250 g
2 ks
Fazuľová ryža:
60 ml
40 ml
30 ml
100 g
100 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Fazuľu najskôr uvaríme. Olej so zeleninou rozmixujeme a povaríme. Pridáme varené fazule a 40 ml vývaru z fazúľ. Varíme asi 10 minút a pridáme ryžu, priklopíme papierom na pečenie a varíme ďalších 10 minút, potom priklopíme pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 130 stupňov Celzia na 20 minút.

  2. 2

    Hotovú ryžu roztrháme vidličkou a necháme vychladnúť. Kotletu očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na grile. Opečenú kotletu položíme na pečenú cibuľu s cesnakom. Yuku olúpeme a uvaríme v osolenej vode s pomarančovou šťavou a cibuľou.

  3. 3

    Servírujeme s fazuľovou ryžou a dusenou yukou.

  4. 4

    Náš tip: Fazuľová ryža (moros y cristianos) sa môže podávať aj ako samostatné bezmäsité jedlo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia