Pečená dorada

frezia - fotkafrezia, 17. mája 2012
Pečená dorada
Foto: frezia

Orata al forno,je originalny nazov tohoto receptu.Pochadza z juzneho Talianska.Patri k velmi zdravym jedlam. Mozete ale pouzit aj sladkovodne ryby,napr.pstruha.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
1 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    Ocistene ryby si nasolime a okorenime. Do vnutra poukladame nakrajany cesnak,kolieska citronu,medvedi cesnak,cerstvy citronovy,alebo obycajny tymian a pokvapkame olivovym olejom.

    Pečená dorada - obrázok 1
  2. 2

    Ryby polozime na pekac,pridame bylinky,ktore nam zostali,mladu cibulku,cherry paradajky,zbytok cesnaku,polejeme trochou olivoveho oleja, podlejeme bielym vinom. Vina nie vela,aby sa nam rybky nevarili. Mozete pouzit aj ine druhy byliniek,ale dbat na to,aby sa k sebe hodili.

  3. 3

    Dame do vyhriatej rury na 200°C a pecieme asi 20 minut. Rura musi byt horuca,inak sa ryba rozpadava. Ako priloha sa k tomu hodia rozne cerstve salaty.

Diskusia k receptu

marianne69
perfektna rybka,vsetko co mam rada,akurat tu rybku asi nezozeniem,skusim,ale mam este pstruhy a lososa,tak zamenim.super recept
martamm
Aká je to rybka Dorada? Ešte som sa s tým názvom nestretla...
evanaaa
Tá rybka vypadá ako piraňa, no asi to ona nebude, ale dobre vypadá a bude aj iná chutiť miesto nej.
hyacinta
Velmi chutné jedlo, celý byt rozvoniaval za bylinkami!! Miesto prazmy (to je dorada) sa dá pouzit kazdá iná rybka. Ja som pouzila pstruha.
arnilka
paráda, to je po slovensky pražma kráľovská :-)
veľmi chutná rybka!