Pečená bravčová panenka
Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Autor receptu: natassa22
Keďže vegánom už istú dobu nie
som, a varíme si doma mimo jedla
aj domáce pivko, ktorého prvotnú
surovinu - slad - preosievame od
tej najjemnejšej múčky kvôli
prípadnému pripaľovaniu v hrnci,
napadlo mi využiť tú sladovú
múčku pri bežnom varení. Tu Vám
teda ponúkame recept na našu
výbornú sladovú panenku.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
80 minút na 200 °C |
Postup
- Na panvici sme osmahli cca polovicu slaniny - nakrájanej na tenké pásiky.
Keďže nám moc výpeku nepustila, pridali sme masť. Keď bola opečená, vybrali sme ju bokom a v danom výpeku sme prudko osmahli panenku v celku.
- Zatiaľ sme si do jenskej misy nasypali trochu sladu - keď bola panenka opečená, šupli sme ju do sladu v mise a vcelku ju v ňom obalili zo všetkých strán. Potom sme ju zvrchu narezali na pásiky tak, aby spodok zostal vcelku a do narezaných medzier sme dávali vrstvu opečenej slaniny s cibuľou. Zostatok čerstvej slaniny sme dokrájali na pásiky a poukladali na vrch panenky. Podliali výpekom z panvice a pivom. Nakrájali sme cesnak a posypali ním panenku. Osolili okorenili a dali do rúry piecť - 200 stupňov cca pol hod zakryté.
- Medzitým omáčka - dali sme zovrieť mlieko, smotanu vymiešali so sladom tak, aby to bolo husté tak akurát a postupne prilievali k mlieku. Pridali sme horčicu, bobkový list, nastrúhaný syr a miešali a redukovali.
Pridali sme soľ + korenie.
- Po pol hod odokryjeme misu v rúre a pečieme ďalej. Po ďalšej pol hodine, keď vidím, že mäso už je upečené, sme to zaliali pripravenou omáčkou a nechali zapiecť ešte cca 20 minút.
- Podávali sme to s klasickým čerstvým uhorkovým šalátom, čo dokonalo spojilo tú nasladlo-údenú chuť mäsa.
Dobrú chuť a príjemný zážitok. :)