Bravčové mäso
Bravčové mäso

Pečená bravčová krkovička s hlávkovou kapustou dusenou na karamele

helena10 - bez fotkyhelena10, 9. júna 2022
Pečená bravčová krkovička s hlávkovou kapustou dusenou na karamele
Foto: helena10

Suroviny

Mäso:
950 g (bez kosti)
2 ks veľká
3 strúčiky
Dusená kapusta:
1 ks väčšia
2 ks väčšia
3 PL
 (alebo citrónová šťava)




Postup

  1. 1

    Mäso: Umytú bravčovú krkovičku vcelku osolíme, posypeme rascou a dáme na pekáč, kde sme naliali primerane oleja. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po polhodine pečenia pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu i cesnak. V priebehu pečenia mäso polievame vypečenou šťavou a obraciame. Mäso pečieme do mäkka.

  2. 2

    Dusená kapusta: Očistenú hlávku kapusty nakrájame na väčšie rezance. Na oleji, kde sme pridali celú rascu, bobkový list, celé nové a čierne korenie, restujeme nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme kryštálový cukor a za stáleho miešania spravíme karamel. Pridáme trochu mletej sladkej červenej papriky a zalejeme teplou vodou, prevaríme. Vložíme nakrájanú kapustu, prikryjeme a dusíme za občasného miešania. Podľa potreby podlievame teplou vodou. V prípade potreby ešte dochutíme – soľ, cukor, ocot, mleté čierne korenie... Keď je kapusta takmer udusená, šťavu zahustíme pridaním hladkej múky. Miešame, opražíme, prevaríme a kapustu dodusíme. Nám chutila s knedľou aj varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

helena10
@afataga , určite je viacej takých ako my. Aj v lete potrebujeme jesť...Dopoludnia mám v kuchyni chládok, slnko nastupuje až po obede.
Pozdravujem.🌞





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia